Pirates of the Caribbean III: At World's End

Nem győzöm kihangsúlyozni, hogy mennyire bejött -a jelenleg Bioshock filmet csiszoló - Gore Verbinski kalózos trilógiája. Az első rész komolytalansága; a második, a dráma és a humor közti egyensúly megtalálása; a harmadik pedig a sötétebb, művészibb megvalósítás miatt költözött be az ötös toplistámba. Sokan állítják, hogy a trailer jobb lett, mint maga a film; és kis túlzással bólogathatunk is rá. No, nem mintha félteni kéne Jerry Bruckheimer produkcióját, - az marad számomra a TOP 3 movie -  de lássuk be, hogy a lent látható ízelítő nagyon epikus. Már a két jól ismert zene - az "Epicon", illetve a "With Great Power" - önmagában is elég lenne a hatás eléréséhez, ám a rendkívül jó vágások, stílusos jelenetek tömkelege, továbbá az illesztések garantálják, hogy nem egyszer fogják lekérni e trailer-t a Youtube-on.



World of Warcraft: Wrath of the Lich King

Újabb közhely következik: a Blizzard standard-et állított fel, mely... inkább, rátérek a trailer kivesézésére, még mielőtt valaki hunterkedéssel vádol - annyiszor ecseteltem már a cég profizmusát, maximalizmusát. Egy ilyen cinematic után megbizonyosodunk afelől, hogy ha a Blizzard filmkészítésre adná a fejét, abban az iparban is uralkodna, pont úgy, ahogyan most is teszi ezt a játékok műfajában. Körülbelül egy hónapja kaptuk meg a közelgő WoW kiegészítő, HD minőségű videoját, de a Warcraft világa máris új szintre lépett. A vizuális megjelenés csak a jéghegy csúcsa, a tartalma, mondanivalója oly mértékben megnőtt, hogy a Warcraft világa megérett arra, hogy egy egész estés filmet készítsenek belőle. Fantasy produktumok kedvelőinek kötelező olvasmány a történelme, melynek - a tévhitekkel ellentétben - SEMMI köze nincs Tolkien világához.

A Wrath of the Lich King egyik szlogenje: "Your definition of Epic, will be shattered!". Aki nem hiszi az ne járjon utána, hanem tekintse meg az alábbi trailert.




Aki pedig további videokat óhajt, az nézzen be Ferdzso blogjára, ahol jelenleg  egy verseny folyik válogatott művek részvételével. Mindenki, akit érdekel, és teheti vessen pár pillantást az aktuális post-ra, és szavazzon a Mass....úgy értem az általa preferált trailer-re.