A sebességgel és a gyönyörű grafikával most sem lesz gond. A történet szempontjából Pál-fordulatot vett NFS széria ezek mellett különös, alvilághoz köthető küldetésekkel és valódi színészekkel eljátszatott filmes átvezetőkkel teszi egyedivé a játékot.

Az Észak-Amerikában november 18-án, Európában november 21-én megjelenő játék a korábbi epizódokkal ellentétben nem 12, hanem 16 és fél hónap fejlesztési időt kapott. Ezt követően két évet szánnak minden rész fejlesztésére, tehát a kettéosztott EA Black Box így az Infinity Ward és a Treyarch által pátyolgatott Call of Duty mintájára dolgozhat.

Időközben kiderült, hogy a játékos egy beépített zsarut alakít, akinek a Tri-City Bay alvilágát uraló szindikátussal kell felvennie a harcot. Célunkat csak úgy érhetjük el, ha valahogy felkeltjük a szindikátus vezetőinek figyelmét. Miután elegendő illegális versenyt nyertünk, felveszik a kapcsolatot a játékossal, s onnantól az ő megbízásaikat kell végrehajtanunk. A bizalom elnyerése után valamilyen módon a hatóságok kezére juttatjuk őket, aminek módját egyelőre még nem árulták el. A külvilággal a roppant csinos Maggie Q átal alakított kontaktszemélyen keresztül tartjuk a kapcsolatot.
A történetért az átvezető videókat is rendező Joseph Hodges felel.

Egy kis ízelítő a játékhoz: