A késöbbiekben még jellennek meg hozzá kiegészítések amit a játékon belüli Burnout Store-ból meg is vehetünk majd pár dollárért. Az első ilyen DLC a rendőröket pakolja bele a játékba, de mint mondottam a késöbbiekben is fognak még megjelenni hozzá kiegészítések. Ezért is nagyon becsülöm a Criterion-t mert a már 1 éves címét nem hanyagolja el hanem tovább tökéletesíti.

A játékban megtalálhatóak a motorok is. Mivel boxon már rengeteget játszottam a játékkal elsőként a motorokat próbáltam ki, amik egészen jól sikerültek. Bár van egy két furcsaság mint például ha magasról leugratok alacsonyra akkor simán talpon marad dehát ez legyen a legkisebb gond.



Alapvetően a játék lényege a jogosítványunk fejlesztése, amihez saját fényképünket is beilleszthetjük ha van egy webkameránk. A jogosítványunk bizonyos számú verseny megnyerésével fejleszthető. Ha fejlődik a jogosítvány akkor kapunk új autót is. 4-5 verseny megnyerése után Dj Tamika bejelenti hogy egy új autó lépett be a paradicsomba. Ezt úgy szerezhetjük meg ha egy határozott mozdulattal nekitoljuk a falnak. A játékban 75 darab autó van + 4 motor. Vagyis van bőven választék. Az minden autónak van egy tuningolt változata amit az adott autóhoz kitett a Burning Route megyerésével tehetünk magunkévá. Ennek az a lényege, hogy az adott autóval egy meghatározott időn belül jussunk el A pontból B-be.



Összesen 5 féle verseny van, a Burning Route, a Marked Man (el kell jutni A pontból B-be miközben üldöz 3 bivalyerős autó), a sima verseny, a Road Rage (ki kell ütni megadott számú kocsit, ez a személyes kedvencem) és a Kaszkadőrfutam (drifteléssel, nitrózással, ugratásokkal kell megdönteni a gép által adott pontszámot.)



Paradise City hatalmas alapból is ám van egy rakás rejtett út amit ha nem látsz meg akkor nem látod a játéktér felét. Rengeteg levágási lehetőség van elrejtve. Paradise City és White Mountin összesen 64 darab utat tartalmaz. Ezeket úgy lehet uralni hogy meg kell dönteni az adott úton felállított idő és showtime rekordot. A showtime szintén a régi részek öröksége, az a lényege hogy minél nagyobb kárt okozzunk. Továbbá a játékban megtalálható 120 Paradise reklámtábla, 400 kerítés (ezeken a lezárt utakon rengeteg érdekesség található például bányák, üdülőtelepek, alagutak, stb.) és 50 ugratási hely amiket ha mind kidöntünk illetve megcsinálunk akkor kaphatunk Elite jogsit (természetesen az úturalmak és a versenyek teljesítése után).

A játékban 120 verseny található meg amiket először meg kell találni (általában minden kereszteződésben van egy). Itt merül fel az első probléma. Ha veszítessz nem tudod újrakezdeni, ez az elején még nem is lenne nagy probléma mert odamész a következő kereszteződéshez és van is új verseny. De a végén amikor már a következő meg az azután... kereszteződésekben kész vannak a versenyek akkor már idegesítős hogy csak a verseny keresésével töltesz el fél órát. Amit még esetleg a játék hibája ként lehet felróni az a sebességmérő iránya és egy konkrét GPS. A sebességmérő volt az előző játékokban de itt nincs sajnos, de véleményem szerint ez legyen a legnagyobb probléma. A játék nehézsége a játék szabadsága, hiszen nincsenek konkrét útvonalak hanem néha ad egy-egy jelzést a játék ez pedig az hogy a képernyő tetején lévő útjelző tábla elkezd villogni, illetve a kocsi indexel de van amikor ez túl későn történik meg. Könnyű eltévedni. Mást én nem nagyon tudok fölhozni negatívumként.
Tökéletes a törésmodell. Amit még észrevehetünk az az, hogy az autókban nem ül ember. Ezt kérdezték a Criteriontól is, hogy miért nincs sofőr az autókban. A válasz egyszerű azért nincs mert a törések miatt véres lenne a játék és már nem 6+ -os kategóriába sorolják a játékot.



A játék mégis legszórakoztatóbb része a Freeburn Online ami multiplayerként funkcionál. Nincs is jobb mint egy délután leülni és rábeszélni a haverokat hogy jöjjenek veled Burnuot-ozni. Eszméletlen jól ki van találva. Ha megnyerünk egy vereseny vagy kilökjük másik játékost amennyiben van webkamerája kapunk ról egy pillanatképet emiből gyűjteményt készít a játék. Ha nem szeretnénk versenyezni akkor tudunk kihívásokat csinálni amiből 490 (!) található. A játék jó sok ideig le tudja foglalni az embereket. Én is még alig tartok benne valahol pedig már belecsaptam egy 20 órát.

Végül a játék másik újdonsága a Burnout Party ami arra szolgál hogy leülsz a székedbe odarángatsz max 8 embert és egymás rekordjait döntögetitek meg.
A grafika elképesztő, ahogy az úttestről visszaverődik a napfény ahogy csillognak az autók, szerintem a PC-s verzió szebb lett konzolos társainál. A másik a Soundtrack, ami szintén lenyűgöző csak az alapzenékből van 40 darab plusz ehhez még hozzájönnek a klasszikusok (mint például Mozárt 3. szinfóniáj vagy Vivaldi 4 évszaka és ezeken kívül még rengeteg) és az előző Burnout játékok legjobb zenéi. Ha jól tudom a játék OST-je 6-6,5 órás szóval nem kis darab. A játék mégis talán legcsodálatosabb zenéje az amiből a város készült, hiszen mialatt a Guns'n'Roses Paradise City-je megy a zenelejátszóban a várost bejárja a hangulat. Valamint az autók/motorok hangja is eredeti felvétel minden a helyén van.



Számomra tavaly már ez volt az év autós játéka és idén is az lesz, hiába jön F1, Dirt 2, Shift Burnout a király. Ha van 11 ezer forintod és nem tudod mit válasszál akkor segítek ne a LOTR: Conquestet válszd mert rá fogsz unni, Ne is a Mirror's Edge-et válaszd mert bár megéri az árát kevés ideig fog lekötni. Minden egyes forintot megér (főleg ha olcsóbb lesz).

Grafika: 9,6/10
Zene: 10/10
Játékélmény: 10/10
Élettartam: 10/10
-----------------------------
Összesen: 9,9/10