Ez a megoldás pedig nem más, mint a One Manga oldala, ahol online olvashatod kedvenc mangádat, míg elérhetővé nem válik itthon, vagy bármi más úton.



One Manga oldala nem mást tűzött ki céljául, mint hogy minél több mangát gyűjtsön egy helyre,amit online megtekinthetsz gyorsan, egyszerűen, és könnyen. Az oldalon rengeteg mangát találni, nagy része folyamatosan frissül, hiszen ahogy Japánban kiadják, egy csapat felscanneli, és a japánul tudók lefordítják angolra a mangák szövegét, majd pedig feltöltik ide. Ez eléggé illegálisnak tűnik, de a One Manga minden oldalon feltüntetni, hogy az adott anime-t Amerikában ki forgalmazza, és biztat minket arra, hogy amint lehetőségünk van, vegyük is meg, ezzel támogatva kedvenc mangánkat. És ebben a szellemben használjátok ti is! Ez nem warezoldal, ahonnan azt szedsz le amit akarsz, hanem egy megoldás arra az időszakra, amíg egy mangát nem tudsz számodra megfelelő minőségben megszerezni. Emellett a One Manga oldal a kiadó kérésére le is szedi azt a mangát, amit a kiadó nem szeretne neten látni, jelezve az olvasók felé az előbbit, miszerint ők nem warezoldal.



A One Manga oldalán mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Tény, hogy vannak régóta nem frissülő mangák (ez pedig igen sajnálatos, mert lenne rájuk igény, de hogy miért nem frissülnek, azt nem tudom), de a többségét frissítik kb olyan időközönként ahogy Japánban is megjelenik. Emellett vannak befejezett mangák is, amikhez legfeljebb valami utószót adnak ki hosszú idő eltelte után (ilyen például a Death Note manga, ahol hosszú idő után kiadtak egy epilógust, az eredeti történet befejezése után pár évvel).



A One Manga oldalán úgy tekinthetsz meg egy mangát, hogy vagy a felső, legördülő menüből kikeresed, vagy a fenti menüben a Manga List opciót választva akár még témák szerint is csoportosíthatjuk a fent lévő mangákat. Emellett itt még ki is jelzi mi az amit frissítettek, hogy mikor, és hány fejzeet van meg. A főoldalon is folyamatosan írják ki a frissítéseket, jobb oldalt pedig a legfrissebbeket kiírják, legfelül úgynevezett "hot" minősítésű mangákkal, melyek a legnépszerűbbek jelenleg. Jobb oldalt még egy olyan részt is találhatunk, ahol kilistázzák, hogy jelenleg melyek a legnépszerűbb mangák az oldalon.

Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket, hiszen a One Manga oldala egy remek oldal, mangafanoknak kötelező, valamint ha a sok anime után már a képregényváltozatra is kíváncsi vagy, akkor itt nyugodtan megkeresheted, és elolvashatod (persze angolul). De ne feledjétek! Ha van rá lehetőségetek, akkor vegyétek meg rendes kötésben is a mangát! támogassuk ennyivel a készítőket, hiszen megérdemlik!

És hogy mi lesz ezután? Nyilván más célom is volt eme oldal bemutatásával. Úgy gondoltam hamarosan anime illetve manga bemutatókat is olvashattok a blogomon. Úgy tervezem, hogy lehetőleg olyanokat mutatok be, aminek van anime illetve manga változata (már ha van, mert ismerek olyat, aminek nincs manga változata), és nem is akárhogy. A bemutatók két részre lesznek osztva. Anime esetén először egy olyan, ami olyanoknak mutatja be, akik nem ismerik a mangát, a másik fele pedig azoknak szól, akik ismerik a mangát (természetesen ők nyugodtan elolvashatják az első felét is, de aki nem ismeri a mangát, az nem nagyon olvasson bele, mert spoilerezés előfordulhat). A mangabemutatók hasonlóak lesznek. Először azoknak mutatom be, akik nem ismerik az animet, utána pedig azoké következik, akik ismerik az animeváltozatot. És hogy miket várhattok tőlem? Nos, első körben mindenképp aktuális kedvencemet, a Bleach-et szeretném majd bemutatni, amit pedig a Claymore követ majd. Hogy utána? Azt majd meg megfontolom.

Apropó! Nem ismer valaki a One Manga oldalához hasonló oldalt, ahol elsősorban a Marvel képregényeit lehetne olvasni? Van egy-két képregény, ami itthon nem kapható, de beleolvasnék.