A jó:
Gondolom sokan láttátok már a címoldalon látható Project Origines cikket, és el is olvastátok, és meg is néztétek a videót. Én, mint nagy F.E.A.R. rajongó, alig várom a játék megjelenését. Az alapjátékot imádtam, és igaz, hogy csak pár hónapja van meg a teljes verzió, de ez annak köszönhető, hogy a régi gépem egyszerűen nem bírta el a játékot, csak igen minimális beállításokkal. Azonban az új gép beszerzése után első dolgom volt a F.E.A.R. beszerezni, már csak azért is, hiszen készül a félhivatalos folytatás (máskép nem tudom hogy érzékeltetni a helyzetet). Emlékszem, anno még a demo idején, mikor egy víztisztító üzemben mentem, és másznék le a létrán, és amikor megfordulok, ott van Alma, és a képembe nevet. A frász jött rám, és gyorsan visszamásztam, hogy egy sorozatot adjak neki, de addigra már eltűnt. Na mondom, egye fene, lemegyek, és amikor mennék, feltűnik Paxton Fettel, aki ugye a húst véresen szereti, és ez meg is látszott egyáltalán nem bizalomgerjesztő orcáján. Én biza rátapadtam a tűzgombra, aztán csak néztem, hogy miért hullik szét.
Maga az új videó elég hangulatos, de elég sok, általam már látott elemet tartalmaz. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy interneten megtekinthető a Project Origin eleje játék közben, amint feltehetően valami rendezvényen kipróbálják. Érdemes megtekinteni őket. És hogy ne kelljen keresgélni se, belinkelem ide nektek.

Project Origin Gameplay 1
Project Origin Gameplay 2

A rossz:
A tegnapi napon, az előző blogomban említett haverom mutatott nekem egy cikket a konkurens portál honlapjáról: Az emlékek ára
A cikk elolvasása után igen vegyes érzelmeim voltak. Mert végülis a srác visszakapta az aláírások nagy részét, nem is akárhogy, és nyílván visszaszerzi a többit is, de akkor is... Azt a Master Chief rajzot hogy kapja vissza? Én legszívesebben fognék egy Master Chief jelmezt, egy shotgunt, és sdzitává lőném az illetőt, aki ezt tette. Nemtom mi lehetett a baja a csákónak, de vagy ki nem állhatja a Halo-t/Bungie-t/Microsoft-ot/XBox-ot, vagy szimplán egy barom, aki szerint egy XBox akkor XBox, ha szép tiszta. Különleges XBox-ról nem hallott? Na mindegy, nem idegelem magam rajta megint. Viszont az ajándékcsomag néhány elemének azért én is örülnék. Sajna a debreceni Távoli Világok Arcai találkozón mindössze a Clix-esz játékhoz találtam Halo figurákat, sima dísznek valót egyet se. Pedig szívesen elköltöttem volna rá a pénzemet. Asszem túlságosan is Halo fanatikus vagyok... XD

A csúf:
No, ugyebár aki nem tudná, ma népszavazás van három kérdésben. Mivel politizálni nem akarok, ezért a kérdéseket nem mondom el (aki volt tudja, aki nem volt, az vagy tudja máshonnan, vagy nem), sem azt, hogy én, és ismerettségi köröm mit szavazott. Ehelyett bemutatom, hogy milyen szerencsétlen is tudok lenni (Vagy szerencsés? Döntsétek el ti!).
Nos, apámmal éppen megyünk szavazni (anyám úgy döntött, hogy most kihagyja, húgom meg ha 18 lenne, se biztos, hogy elment volna szavazni), útközben apám szépen mesélt a régi időkről, hogy milyen volt anno a Ceauşescu-korszakban élni, és "szavazni" (apám Romániában született magyar, és születésem után pár hónappal sikerült végleg átjönnie). De szerencsére egyet sem azzal a célzattal mondta, hogy befolyásoljon a szavazásban. Nem is tudna, meg hát azt se tudta mire kívánok szavazni. No, bemegyünk a szavazóhelyiségbe, apám megy elsőként, aztán én is írom alá a papírt, mikor felszólal az egyik biztos, vagy micsoda. "Nem jó! Lejárt a személyigazolványa három napja." Én csak nézek, mint a hülye gyerek. Megnézem a személyigazolványom, és tényleg lejárt. Há mondom, ez nem igaz. Jogosítvány nincs, útlevél otthon, az egyetemi diákigazolványt meg nem fogadják el, szóval apám szavazott, én meg mehettem haza az útlevélért, hátha az még nem járt le. Hazaérünk, anyám meglepetten hallgatja az esetet, miközben előkeresem az útlevelet. Megnézem, az még szerencsére jó, de két hónap múlva az is lejár. Na mondom, még jó hogy jöttem szavazni. Legalább tudom, hogy jövő hét pénteken, a jól megérdemelt pihenés helyett mehetek személyigazolványt, és útlevelet csináltatni... Ez az én formám. De legalább szavaznom sikerült.

Ennyi volt a móka mára...