Ahogy azt Ferdzso barátom saját blogján is említette, együtt néztük meg a filmet. És így a film megnézése után egyől kijelenthetem, hogy ennél a Batman filmnél, nem fognak tudni jobbat csinálni. Ez maga a megtestesült tökéletesség. Nos, de ezt bővebben is kifejteném.
A Dark Knight, történetét tekintve gyakorlatilag ugyanaz, mint a régi Joker-es Batman, viszont van néhány kisebb-nagyobb változás.
A legnagyobb változás, mindenképpen Joker téren eset, hiszen itt egy kissé kattant, félresminkelt Joker-t kapunk, a régi idők bohóc kinézetű figurája helyett. Talán, emiatt a karakter miatt lesz olyan jó a film. Heath Ledger alakítása, egyszerűen annyira lenyűgöző...
A színészi gárdában, történt még változás, példának okáért, az előző rész Rachelét, lecserélték, egy véleményem szerint, nem valami "jó" színészre. Szerencsére, a Batman-t alakító Christian Balet nem zargatták. Újboli szerencse, hogy Lucius Fox (Morgan Freman) karakterét is hagyták úgy ahogy van, illetve Bruce Wayne komornyikját, Alfred-ot (Michael Caine) sem érte el a színész csere ragája. Nos, hogy így kiveséztem ilyen téren a dolgokat, fölvázolnék valamit a történetből is.
Valamivel az előző film vége után járunk. Tehát adott Joker, a mesteri bűnöző. Céljául a világ (a mi esetünkben Gotham) amolyan fölégetését tűzte ki. Őt akarja megakadályozni Batman, karöltve a rendőrséggel. Még Harvey Dent, (Rachel új barátja, Gotham Fehér Lovagja) egy új, igen nagy sikereket elérő ügyész is segíti főhősünket. Persze nem maradhat ki a kisebb szerelmi szál sem, Rachel, és Bruce Wayne (Batman) között.
Ez lenne hát az alap helyzet. Bár mindenképp megjegyezném, hogy Joker személye a leglényegesebb a sztoriban (utána meg Batman). Ő viszi a hátán szinte az egész sztorit. Szóval, egy nélkülözhetetlen elem. Egyszerűen nem győzöm mondani, hogy mennyire hihetetlenül jó Heath Ledger színészi alakítása.
A film hangulata, ahogy azt a cikk elején is említettem, igazán sötét. Ezt a hangulatot, csak tetézik Joker különböző "idézetei" is, mit pl. a "Why so serious?" és társai. Látvány világát tekintve a Dark Knight, bár nem állított föl egy új mércét, de ennek ellenére igen, kiemelkedő. Hiszen, láthatunk darabokra robbanó raktárépületeket, vagy a földel egyenlővé váló kórházat...egyszóval ezen téren sem lehet okunk a panaszra. Érdekes, hogy itt bár maga a képivilág is kissé sötétebb, borzongatóbb, viszont ennek ellenére, sok dolgot jóval jobban lát az ember, nem úgy, mint az előző rész esetében, ahol néhány esetben kivehetetlennek bizonyultak figurák.
A Dark Knight, egy külsö szemlélő számára, csak egy átlagos akció filmnek tűnhet, viszont hordoz egy kisebb (nagyobb ) belső tartalmat ami ugyszint jobbá teszi a filmet. A történet előre haldása során sokszor találkozhatunk különböző megbúvó gondolatokkal illetve néhányszor a film különböző morális kérdések elé állíthatja a nézőt illetve Batmant-magát.

A zenei aláfestés, méltó módon az elődhöz, itt is tökéletes. Én semmiféle kivetni valót nem találtam benne. Általában az akció "bedurvulásával", a zene is pörgősebb lesz, és hasonlók. Hangok terén, ugyszint nincs semmi gond, mind a szinkronok (na jó, mikor Bruce Wayne, Batmanként beszél...az egy kissé vicces, hiszen, nem valami szerkentyű segítségével torzít a hangján, hanem saját maga mélyít rajta ), mind a robbanások, kocsik, lövések stb. hangjai igazán jók. Vagyis, mindenhol minden a helyén van. Egyedül a felirattal akadtak különböző "gondjaim" (pl. néhány mondatot, véleményem szerint nem a filmhez illően fordítottak). No,s úgyhiszem, hogy értékelésem véghez érkeztem, vagyis le is pontoznám a filmet.
Történet:10/10 Én teljesen elégedett voltam vele, az a pár változtatás, amit a klasszikus sztorin ejtettek, nagyon jó irányba vitte az egészet.
Hangok:10/9 Batman "mélyített hangja" miatt kap csak 9-et.
Hangulat:10/10 Utánozhatatlan, sötét, kissé talán ijesztő hangulat...100%-osan meg vagyok vele elégedve.

Összesen:10/9,5 Minden bizonnyal az utóbi idők, egyik legjobb filmje. Lealázza az eddigi összes Batman-t, és már-már Gyűrűk Ura (film) szintig emelkedik. Aki teheti, nézze meg, bár a kisebb korosztálynak még érdemes várni pár évet.