Nos, egyrészt azért írok most a multiról, mert előző véleményemből kifelejtettem, másrészt pedig azért, mert nagyon pörgős meccseken vettem részt az elmúlt pár napban. Tehát nem is szaporítanám tovább a szót, és bele kezdenék.
A játékban, két fajta meccset játszhatunk, van a bázisfoglalós móka, a Power Struggle (Hatalmi harc), itt lényegében az a feladatunk, hogy vagy a koreaiak, vagy az amerikaiak oldalát erősítve bunkereket, energia központokat, laborokat és más hasonló helyeket foglaljunk illetve megtartsunk. Ezenkívül, még ebben a játékmódban csupán egy pisztollyal indulunk, na meg persze az öklünkel, viszont elég presztízs pont megszerzése után, vehetünk jobb fegyvereket (pl. SCAR), illetve azokra beszerezhetünk hangtompítót, különböző távcsöveket stb. A fegyvereken kívül, még vehetünk elegendő mennyiségű pontból járműveket. A másik multis "mód" az erősen Death Match-re hasonlító (valószínűleg azért van ez a hasonlóság, mert ez a játékmód gyakorlatilag a DM), az Instant Action (Azonnali harc), itt feladatunk, nem más, mint mindenkit kiiktatni az adott pályán, lehetőleg minél többször, hogy a meccs végén nevünk az első helyen legyen olvasható. Itt a pálya szinte minden részén teljesen "ingyen" hozzájuthatunk a különböző fegyverekhez amik általában egy láda tetején hevernek, sőt egy-két kissé eldugodt helyen összeszedhetünk ufo fegyvereket is, aminek segítségével hihetetlen nagy előnyre lehet szert tenni (mondjuk lefagyaztani, minden szembejövő ellenfelet, és utána a pisztolyunkkal szépen sorban egy lövésből kicsi jégkockákra hullasztani őket.
A játék, minkét fajta meccshez, jópár változatos pályát kínál, példának okáért a Power Struggle módban harcolhatunk a sivatagban is, az Instant Action-ben pedig ölhetjük egymást egy hajón is. Még megemlíteném, hogy a multi minden részében használhatjuk nanoruhánk minden tulajdonságát. Bár ennek a lehetőségnek ellenére néhány tulajdonságnak használata igazán értelmetlen, hiszen akkor ha láthatatlanok leszünk, még könnyen kiszúrhat minket, egy-egy jobb szemű ellenfél, mert azért valami még úgy is látszik alakunkból.Talán az erő mód az, amit érdemes használni bár nem észnélkül (pl. akadnak olyan játékosok is, akik folyton ebben a módban hagyják a nanoruhájukat, és mindenkit akik az utukba áll lebokszolnak ).
Ennyi lenne hát ez a multi beszámoló, illetve, még így a végére leírnék néhány "személyes tapasztalatatot".
Elsőként megjegyezném, hogy láthatatlanná vállni szinte teljesen fölösleges, mert egyszer úgyis kiszúrnak (általában elég rövid időn belül). Én mondjuk ezzel sokszor pórul jártam, mert általában, egy perc, vagy mégkevesebb idő leforgása után, valaki leütött, mikor azthittem, hogy biztonságban vagyok. Egyedül talán annyi előnye lehet ennek, hogy amíg láthatatlanok vagyunk, addig nem látszunk a térképen.
Fegyverként, ajánlanám mindenkinek, a SCAR-t hangtompítóval, vagy a shotgunt, mert mindkettő hatásos multiban, aztán, ha az ember megtalálja az idegen fagyasztós fegyvert, akkor érdemes mellé még beszerezni egy SCAR-t. Nálam legalábbis ezek a cuccok mindig bejöttek.
Még egy tanács: a Power Struggle módban, mindig mozogjatok, 2-3 fős csapatokban, ha van rá lehetőségetek. Így sokkal nagyobb eséjetek van, bármiféle ellenség ellen.
Tömören ennyi lenne. Amúgy még megemlíteném, hogy ma vittem végig tizedszerre is a Crysis-t.