A mostani PC GURU teljes játékaként, a Hitman Contracts fölkerült gépemre, és bár nehézsége ellenére sikerült belefognom. Tehát nem is szaporítanám tovább a szót, hanem elkezdeném a játék véleményezését. Jó olvasást!
Miután a telepítő végzett, és elindítottam a játékot, egyből már az introban megkezdődött az igen izgalmas, bár eddigi "tapasztalataim" alapján nem olyan fordulatos sztori. Bár talán ezért a 47-es ügynök igen karakteres, bár egy kissé sötét figurája kárpótol minket.
Na, de rá is térnék minden Hitman legfőbb részére, a játékmenetre. A játékban, bár a harcnak is jelentős szerepe van, de azért mégis inkább a sunnyogáson, a halk gyilkoláson illetve a beépülésen van a hangsúly. Viszont ha elhibázunk valami, akár iszonyatosan apró dolgot, akkor annak rossz vége lehet. Hiszen nem sok esélyünk van, az egy-egy helyszínen nagytömegben előforduló őrök, illetve rendőrök ellen, akik pár lövésükkel halálunkat okozzák. Tehát a lebukás nem igazán "vidám" dolgokkal kecsegtet. A beépülésünket elősegíti az is, hogy egy egy halott, vagy elkábított ember ruháit is elvehetjük, viszont a holtesteket, "alvó embereket" ajánlatos elrejteni a különböző alkalmazottak, járókelők szeme elől, mert ha azok meglátják akkor egyből segítségért rohannak, és ha nem sikerül elhallgattatni őket, mielőtt még ránkuszítanának valakit, akkor lőttek az egész küldetésnek. Esetleg ha ezután iszonyatosan odafigyelünk mindenre, akkor még lehet valamicske eséjünk, de sajna csak kevés. Ha lebukunk, persze szükségünk lesz fegyverekre, amiben igen bővelkedik a játék. Elszedhetjük az ellenfeleink fegyvereit, vagy éppenséggel elemelhetünk különböző késeket a konyhákból , és nekünk is van jópár gyilkoló eszközünk és más holmink is. Névszerint 3 pisztoly (egy hangtompítós, illetve kettő nem hangtompítós), akkor még van zongorahúrunk a folytogatáshoz, van egy bicskánk (bár ezzel csak zárakat törhetünk föl), akkor található nálnunk még egy távcső (ezzel szemlélhetjük az eseményeket távolabról a dolgokat), vannak még altatóval teli fecskendőink (ezek sokszor jól jöhetnek, ha nem akarunk föltünősködni) és van egy éjjellátónk. Tehát felszerelésben nem szenvedünk hiányt.
Most ejtenék egy pár szót a küldetésekről. Ezek általában nem bonyolultabbak annál, hogy gyilkolj meg "szépen, csendesen" valakit/valakiket, és utána ugyszint "szépen csendesen" tünj el a helyszínről. A játék ennek ellenére hihetetlenül nehéz. Ahogy már előbb is említettem, ügyelni kell minden részletre, hiszen már akkor is bajban vagyunk ha valaki húsbárdot lát a kezünkben, bár pincérruhában vagyunk. Aztán ott van még az élet kérdése, amit nem lehet újratölteni, viszont ennek ellenére nagyon gyorsan elfogy. Ezért nem érdemes egy őrökkel teli folyosón vad tűzharcot indítani, akármilyen fegyverünk is van. Az még nehezít a dolgokon, hogy addig nem hagyhatunk el egy helyszínt sem, amíg el nem intézzük ott az összes adott célpontott, vagyis nincs menekülés. Esetleg, akkor még van remény, ha kivárjuk, míg lankadnak a kedéjek, és már nem keres minket mindenki.
A játék páylák terén is igazán változatos . Mindenhol találni valami kis búvóhelyet ahol várhatunk, viszont szinte mindenütt rákényszerülünk az álruha viselésére (pedig szívesen masíroznék be mindenhova csinos kis fekete öltönyünkben), és ebből kifolyólag minden helyszín nagy odafigyelést igényel.
Rá is térnék a gamma technikai oldalára.
Grafika terén korához képest sokat nyújt a játék. Maxra fölhúzva meglepően szép tud lenni, mind textúrák és karakterek, mind effektek terén.
A hangok is hozzájárulvána kissé sötét hangulat megteremtéséhez kifejezetten jók.
Így, hogy a végére értem le is pontoznám a játékot, vagyis íme:
Grafika:10/7
Hangok:10/8
Játékélmény:10/8,5
Összegezve a Hitman Contracts egy jó játék, de iszonyatosan nehéz, ennek ellenére mégis szórakoztató.