A Lost Planet alapjában véve, egy csöppet sem hasonlít az előző cikkben taglalt DMC 4-hez, annak ellenére, hogy ezt a játékot is a Capcom készítette. Nekem igazán tetszett ez a kellemes hangulatú kis harmadik személyű akció játék (TPS), tehát nem is szaporítanám tovább a szót és el is kezdeném részletesebben kifejteni véleményem.
Hősünkkel egy fagyos, hófödte bolygóra érkezünk, ahol mind az emberekkel, mind a planéta őslakos szörnyeivel az Akridokkal föl kell vennünk a harcot. A demó mindkettőre lehetőséget is nyújt, hiszen a "rendelkezésünkre álló" két küldetés egyikében egy hókalóz "kolónia", míg a másikban egy Akridokkal teli barlang várja érkezésünk. Nos, először az első küldetésről ejtenék pár szót.
A játék ezen "akciónál" egy kisebb dombra dob minket, ahol amint egy kicsit előre haladunk, egyből szembetalálhatjuk magunkat néhány ellenféllel (ezesetben hókalózzal), akik néhány gépfegyver segítségével azon nyomban megpróbálnak végezni velünk.
Miután az ember elbánt ezzel a maroknyi katonával, egyből meglátja a hullák alatt föltünő narancssárga masszát. Ez az anyag fog minket életben tartani, pontosabban a megfagyástól óvni. Minden egyes hullából, vagy éppen egy pár hordóból szerezhetünk ilyen anyagot, és ez a játékban igazán fontos, hiszen ha nem fűt minket semmi, egyre gyorsabban kezd el csökkeni életünk, ami ha még lőnek is ránk elég kellemetlen. A hókalózokkal (ugyanúgy, ahogy az Akridokkal is) rengeteg féle képpen el lehet bánni. Ezt elősegítvén nagyon sokféle fegyverrel találkozhatunk a játékban. Összeszedhetünk rakétavetőket, gépfegyvereket, shotgunokat, mesterlövészpuskákat, sugárfegyvereket és még ezernyi más gyilkolóezközt. Ezen széles választék közül sajnos csak kettő nagyobb (mondjuk shotgun, rakétavető) fegyver lehet nálunk. Ha az ember viszont hanyagolná ezeket a dolgokat, akkor (ha éppen talál egy szabadon lévőt) különböző lépegetők irányítófülkéjébe pattanhat. Én mondjuk személy szerint ezt tettem. Az ilyen masinákkal már könnyűszerrel legyőzhető bárminemű ellenség. Na, de visszatérnék magára a küldetésre; ha átjutottunk az első örtornyokon amikre akár föl is mászhatunk egy különleges kilőhető kampó segítségével, és már elintéztünk mindenkit a kolónia falain kívül, akkor be mehetünk azokon belülre, és ott már egy hatalmas túlerővel találjuk szembe magunkat, viszont ha azon is végigverekedtük magunkat, akkor márcsak a hókalózok vezére vár ránk.
Most rátérnék a második misszióra. Itt előrször egy lépegetővel haladva kell előrenyomulnunk az Akridok hordáin keresztül egy barlanghoz, ahol rengeteg szörny, és végül egy hihetetlenül nagy Akrid boss fog várni ránk. Sajnos a különböző ilyne lényeket legyenek akármekkorák is, csupán akkor lehet elintézni, ha a narancssárgán villogó (ez a fűtő anyagunk) részeiket lőjük. Viszont ha sikerül becéloznunk azokat, akkor gyorsan elbánhatunk velük. Ezen a pályán is ugyanazok a fegyverek állnak rendelkezésünkre, illetve újként bejön még egy amolyan lézeraknavető szerűség. Na, ejtenék párszót az akrid bossról is,ami tényleg hihetetlen nagy, gurul, és csak egy sebezhető pontja van a hátulján tehát az embernek nincs valami nagy eséje ellene, ha nem ül valamiféle gépezetben (lépegető).
Kitérnék még a játék technikai részeire. Grafika terén hozza a DMC 4 szintjét (talán egy kicsivel szebbet is), tehát tényleg szép, hangok terén ugyszint. Hiszen ki ne hallgatná szívesen naphosszat az akridok gyönyörű üvöltéseit.
Nos, most értékelnék is, így a demó alapján. Tehát következzenek a pontok:
Grafika:9,5/10
Hangok:8/10
Játékélmény:9,5/10
Szerintem már a pontokról is az rí le, hogy a Lost Planet egy igen kiemelkedő alkotás, szóval aki szereti a sci-fi környzeteket, és a benga nagy szörnyket, annak kihagyhatatlan.