Először is ki kell jelenteni, hogy ez a játék minden szempontból jobb, mint a másik nagy "sztár" ebben a műfajban, vagyis, mint a NFS: Pro Street. Ezt "bizonyítván" el is kezdeném a véleményezést.
Miután a demó fölkerült gépemre, egyből az egyjátékos menüpontra kattintva elindítottam a játékot. Ebben a próbaverzióban három pálya kapott helyett. Két normális verseny (az egyik egy nagyvárosban, a másik egy versenypályán "játszódik", és egy drift (ez pedig egy rakparton). A három pályához csupán ugyszint három autóval szolgáltak melyeket, nem tuningolhatunk, nem feshetünk, de ez mondjuk szerintem egyáltalán nem kelt semmiféle hiányérzetet. Mindenesetre ez a három autó névszerint egy Ford, egy BMW és egy Nissan. Sajnos ezek mindegyikének igazán nehéz az irányítása (megjegyzem csak billentyűzettel). Egyrészt azért, mert szinte minden kanyarnál ki lehet csúszni, másrészt pedig azért, mert ha egyszer az ember kicsúszik (akkor is, ha ő volt az első) nagyvalószínűséggel csak jópár perc után bírja irányba hozni a kocsit. Az ilyen irányítási "nehézségeket", még az is tetézi, hogy normal fokozaton is hihetetlen jól teljesít az AI. Ha az ember kilöki őket, akkor később a verseny folyamán, az akit leszorított, bosszút fog állni rajta pl. ő is leszorítja, kilöki, vagy egyszerűen olyan sebeséggel jön belé, hogy attól a kocsi totállkáros lesz. Ha már szóbajöttek a törések, akkor megemlíteném, hogy a GRID-nél jobb törési modellel rendelkező versenyszimulátor (vagy arcade autóverseny), egyenlőre tuti, hogy nincs. A kocsik gyönyörűen, és egyben igazán részletesen törnek. Szerencsére a Codemasters ebbe a játékba is beépített egy visszajátszásos "dolgot", tehát bármikor megcsodálhatjuk újra és újra, hogy mekkorát ütköztünk egy-egy versenytárssal, vagy akár a beton fallal.
Az viszont igen elkeserítő, hogy a kocsik tényleg igazán gyorsan totálkárosra törhetnek, és ez sajnos azt is eredményezheti, hogy a verseny első pár percében kieshetünk, mert rosszul fordítottuk a kormányt, vagy esetleg túl gyorsan mentünk. Én mondjuk az előbb fölsorolt okokból többször porrá zúztam a kocsimat az első percekben. Ennek ellenére megtörtént az a csoda is (bár tényleg csak ritkán), hogy az első helyen futottam be a célba.
A grafikai megjelenítésre abszolúte nem lehet panasz. Igazán gyönyörű max grafon a játék, megcsillan a szélvédőkön a nap minden apró kis sugara, faroláskor autónk eltűnik a már-már valósnak tűnő füstben, és hasonlók. Egyszóval ilyen téren is több a Pro Street-nél.
Értékelném is a Codemasters új remekét, a demó alapján, tehát következzenek a pontok :
Grafika:9,5/10
Hangok:10/10
Játékélmény:8,5/10 (csakis a könnyed kicsúszások miatt nem kap 9 pontot)
Összesítve ezt a játékot mindenkinek ki kell próbálnia, szóval netre föl és tölts!