Bár ez a 3 végigjátszás nem olyan sok, de mégis ki lehet ismerni ennyi után is a játékot. Tehát leírnám, hogy mi a véleményem a játékról. Nos , hát bele is kezdenék.
Először is megjgyezném, hogy a KOTOR legnagyobb erőssége a történet, amit a készítők (Bioware) annyira jól írtak meg, hogy nem vitás, ennél jobb sztorival nem sok RPG rendelkezik. Itt is előjön a Star Wars filmekből ismert harc a jó és a rossz, vagyis a jedik és a sithek között. Annak ellenére, hogy a történet itt is főleg csak "erről" fog szólni, még igazán szövevényes, érdekes, izgalmas és fordulatokkal teli.
Áttérnék a játékmenetre, mely szinte olyan, mint egy normális RPG-jé, de valahogy mégis több annál. itt is kérdezősködhetünk, kutathatunk múltunk után. Hosszabb beszélgetéseket is folytathatunk társainkkal (mert itt vannak társak) illetve különböző lényekkel, emberekkel. Itt is tápolhatjuk a végtelenségig (legalábbis elég hosszú ideig) karakterünket, és igazán fontos döntéseket is kell hoznunk amik bár nincsenek olyan kihatással a történetre, mint mondjuk a Witcherben, de ettől még van valamicske "befolyásuk". Az ilyen döntésekre való válaszolás, áthúzhat minket a sötét, vagy a világos oldalra is, tehát járhatjuk a jedik útját, vagy lehetünk hatalmas sith-ek, kiktől a galaxis minden szeglete retteg. Ez is egy újító dolog lenne a játékban, hiszen nem sok helyen választhatunk eme két ellentétes oldal között. Amolyan újítás féleségnek fölírhatjuk a társakat is, melyekből kilencet szedhetünk össze utazásaink során.
Először is csatlakozik hozzánk Carth a köztársaság elkötelezett, hű bár kissé indulatos katonája, aki segít nekünk mikor csak tud.
Utána Bastilla, egy jedi lovag fog mellénk szegődni, vele egy amolyan erő kötelékünk alakul ki, és ő igen fontos szerepet játszik a történetben is. Rajtuk kívül még Mission a főleg lopakodásban jártas, az űr nagy részét ismerő twilek, és Zaalbar a vad, agresszív és sokszor kissé titokzatos vuki fog a csapatunk tagjává válni. Viszont velük még nem zárul be a sor, hiszen egy egyezség folytán Canderous a kemény, mandalóriai harcos, és T3-M4 a karbantaró, és hasonló munkálatokat végző droid csatlakozik hozzánk. A többi társat már olyan sorrendben "szerezhetjük be" amilyen be csak akarjuk illetve amilyen sorrendbe látogatjuk meg a különböző bolygókat, "csillagtérképek" után kutatva. Ilyen látogatható bolygók közé tartozik a Tatuin, a végtelen sivatagokkal borított szárazság súlytotta hely, ahol megvásárolhatjuk HK-47-tet a bérgyilkos robotot. Tőle igen sok érdekes információt tudhatunk meg múltunkról, a történet egy bizonyos pontja után. Nála még megjegyezném, hogy igazán szórakoztató poénos szöveggel ruházták föl a fejlesztők.
Ellátogathatunk a jópár bolygó közül még a vukik otthonára, a Kashyyk-ra, ahol a hatalmas fák gyökereinél lévő "Árnyföldén" kalandozhatunk illetve találhatunk mégegy csillagtérképet, és összetalálkozhatunk Jolee Bindo-val az öreg szürke jedivel, aki egyik oldalon sem áll, de mégis velünk tart, és ennek miértjét is megtudhatjuk, ha a késöbbiekben sokat beszélgetünk vele. Mindenesetre egy igen titokzatos ember, de megéri magunkkal vinni, ha nagyobb összecsapásra kerül (kerülhet) a sor.
Újabb uticélként elutazhatunk a Manaan-ra, a hatalmas tengerekkel borított planétára. Itt bár nem bővíthejük csapatunkat mégegy személyjel, attól még elég sok dolgot tehetünk. És persze itt is találhatunk egy csillagtérképet, sőt még lemerészkedhetünk a tenge mélyére is. Ezen kívül még igen hosszas, bár jövedelmező bezélgetéskbe bonyolódhatunk az őslakó Selkathokkal.
Eljuthatunk a Dantuin-ra, hol jedit képeznek belőlünk, illetve itt készíthejtük el első fénykardunkat. Itt van még a Jedi Enklávé, ahol a különböző mesterektől tanácsokat kérhetünk. Egy kis ügyeskedéssel oldalunkra téríthetjük Juhanni-t aki hűséges társként velünk tart.
Csillagtérképek után kutatva utunk elvezet majd minket a Korribanra, ahol a sith akadémia tanulójává válva ismét fölfedezhetünk rengeteg titkot illetve sok kérdésünkre választ is nyerhetünk.
Miután megleltük az összes csillagtérképet, eljuthatunk a Csillagkohó közelében fekvő bolygóra, itt nem igazán kedves fogattatásban részesülünk az őslakók jóvoltából, de attól még jó barátaink is lehetnek. Itt található egy templom, ahonnan eljuthatunk a Csillagkohóra. Ott márcsak a fő boss Malak vár ránk. Folytatás hamarosan!