Először is, mint már mondtam, körülbelül egy éve vagyok fennt a PGO-n, annyit elárulok, hogy sikerült kiismernem a guru mély bugyrait is.. Most sokan biztos hülyének néznek ezen kész tények állítása felől, de nem végtelen kis mesegyáramból szedtem elő a következő PGO X-aktákat...

Réges régen egy messzi-messzi galaxisban...
Tekintsünk vissza a régi Gurura, én anno persze még nem is tudtam, hogy van ez az újság és egyéb létformái, de jópáran közületek biztosan ott voltatok még a 2004-es Gurunál is.. Ami sokak szerint komolyabb hangvételű, információorientáltabb volt.. Itt a cikkekre és alapból az újság felépítésére lehet következtetni.. Őszintén mostanában hűtlen Gurus vagyok, mert már hónapok óta nem "veszem" a lapot.. Ez persze nem a változások miatt van, hanem egyéb külső tényezők a felelősek.. Lényeg a lényeg, a PC Guru nemrégiben kicsit átcsapott a Casual-gaming életformának kedvező írások publikálására, - " 7 oldalnyi kép,2-3 oldalnyi szöveg.... Ami lehet az esetleges cégváltásnak köszönhető.. Innen nem tárgyalok ki mást, mert tuti, hogy ban+cenzúrát is kapnék az olvasók elriasztása végett. Visszatérve a régi guru-ra, nem csak az újság volt más, hanem annak online formája is, melyen (sokak szerint) egy barátságosabb közösség tevékenykedett ( nem kell berágni), modik nélkül.. Állítólag anno moderátorok hiányában, sokkal normálisabb volt a fórumozás, mint ami mostanra kifejlődött. Erről tanuskodik több fórumozó is.. Hamár hullámosan tekergünk az időben, akkor 2006-ra is elkalandozhatunk, amikor is új főszerkesztőt, egy emberibb, barátságosabb arcot kaphattatok - Darthsot, aki mára PGO szívévé vált.. Egyes állítások szerint a Guru a rengeteg féle modi specifikálódásnak köszönhetően fajult el fórumilag.. Továbbá mára enyhült a moderátori fegyelmezés - Kevesebb warn, ritkább moderátori fórumfigyelés.. (azért van a moderátor figyelmébe topic nemde?) Az, tény és való hogy énis egy úgymond "Badboy" vagyok itt pgo-n, néha kicsit hunterszagú hszeimmel, mégis példát statuálok azzal, hogy magamba nézek.. És leszállok a magas lóról.. ( Önsajnálat. ) Sokan szidalmazzák egymást fórumon, mint ahogy néha énis teszem, tettem.. pedig szerintem a legtöbb ilyen jellegű fórumozónak magába kéne keresni azt a bizonyos szálkát, mert igen is a legtöbb fórumozóba ez ott van..

Peace for PCG
Gondolom sok emberben megindult (aki törődött az oldallal) már az a bizonyos help-gépezet.. Mint tudjuk a legtöbb cég csak a tőkére utazik, úgyhogy gyökerestül a pcg-t nem lehetne megformálni semmikép.. (csak ha a Guru-t vennéd meg , nem nem az újságot) Az, hogy mi a jó, néha kevésbé olyan fontos, minthogy, mi hozza a lóvét.. A nagy üzletstratégia, ezt nem én vettem észre.. De nem is kell hozzá sok ész, hogy az ember levegye, miért hajaz kicsit gyerekesebb formára az egész banzáj, egyértelmű, hogy az objektivitás 100%-osan nem érhető el, mert különböző csoportok másként fogadják be az eléjük tárt dolgokat, ezért ki kell tapogatni a legnagyobb tőkével bíró csoportot, (általában a többségben lévő csoport a kedvezményezett) ami jelenesetben a takony-casual gaming... Nemtudom mivan, de, hogy a Guru is követi azt az utat, amit GS választott, az a legrosszabb döntés.. De hát, megszokhattuk.. párhuzamba tudom ezt állítani a PC helyzetével, evidens, hogy a Casual-gaming képe a konzol piacban jelenik meg... De miután definiáltuk azt a kérdést, hogy jobbá tehetjük-e szeretett gurunkat egy 40%-os igen kapunk, ezt én csak a fórumra tudnám mondani. De örüljünk van mit csinálni! Milyen unalmas lenne az ember élete, ha minden klappolni nem? Aki látta a Wall-e-t tudja, milyen ha az ember tökéletességben él, az kész tény, hogy az egyensúly csak akkor érhető el ha van jó, de persze csak úgy értelmezhetjük ezt a szót, ha annak ellentéte is jelen van.. Rébuszból kitérve a Guru fórumot kontrollálni egy kis rosszgang leépítéssel lehetne.. Nem kell minden trollt, stb eltakarítani, elég ha néhány szélesőségesebb személy eltávozik és akkor jóból is lesz elég, de ugyanakkor a rossz is ott marad A világon csak így lehet élni és ez egy szent törvény, amit államok tartanak becsben ( persze itt nem bűnöző felbérelésre gondoltam , el lehet gondolkodni rajta...) Lássuk be az optimizmus és a pesszimizmus is valahol erre rejtőzik, de azt inkább rábízom egy filozófusra.

- Megjegyzés: A jó és a rossz, nem csak emberre vonatkozik.
A PC Guru 2004-nél persze jóval idősebb, + 12év (régi név: Guru)



Kiegészítés: A rengeteg reklám szintén rátesz egy lapáttal az oldal szétzüllesztéséhez - "Money, money, money"
- Tartóelemnek a látogatottság mondható.. Mondjuk persze, mostmár annyira nem zavaró, mint a régebbi BF Bad Company és társai tilthatatlan reklámok..

ENDERMARKER
Postomat ezzel a mondattal zárom.