De a lényeg, hogy ma készítettem egy nagyon ízletes jeges kávét, mely rendkívül finom és jól esik a júliusi melegben... A receptet úgy alakítottam, ahogy spontán elkészítettem jegeskávémat...

Először is kell egy üveg, melybe beletöltjük a hozzávalókat (jelenesetben 1.5 literes ásványvizes ) utána egy tölcsér a takarítás elkerülése végett és persze egy vízforraló... A kávé mindig leforrázva finom még akkor is, ha azt utána lehűtjük, szóval nemgond lényeg, hogy valami jó melegítő eszközt találjunk vízünknek (vízből kb 7-9 decit hevítsünk)... Ha ezzel megvagyunk következő lépésként indítsuk el a a víz forralását és addig keressünk otthon valami kakaó féleséget ízesítőnek, ha találtunk, akkor abból körülbelül két kávéskanállal töltsük bele "edényünkbe". Rendben van? Esetleg nem találunk, akkor jó lesz a sima vanilliacukor is vagy az étkakaó, ezekből persze ugyanennyit tegyünk.

Folytatás
Ne aggódjunk jön a legfontosabb elem, egy jó kis kávé, én most Nescafe-t választottam.. Lehetőleg abból is valami jelesebbik fajtát.. Persze ne akarjunk cukornélkül tovább menni, mert akkor kicsit szar íze lesz.. Szóval cukorból 3-4 kávéskanállal nyugodtan küldjük meg keverékünket, inkább 4 ha étkakaót használunk.. Persze cukrot ízlésünknek megfelelően bármikor hozzáadhatjuk az elkészítés során.. És mire ezekkel készen vagyunk, kész is remélhetőleg a felforralt (100% tiszta) víz.. Ezt beleöntjük az üvegbe, most utána nyakon öntjük egy kis hűsítő tejjel és jóerősen rácsavarjuk a kupakot, nehogy Prison Breakesdit játszon a lötty..

Diffúzív folytatás
Miután ez kész, fogjunk vmi kendőt és vele jól rázzuk fel a keveréket (1-2 perc), ezáltal is felgyorsítva a száraz cuccok elolvadását.. Most 5 percig kinnt hadjuk az asztalon (a vicc kedvéért ) És utána bevarázsoljuk a mélyhűtőbe.. 3-4 órára... Miután lehűlt vegyük ki és tetszőleges pohárkába táljuk, díszítésként tejszínhabot is küldhetünk meg sok hasonló okosságot. Aki elkészíti annak egészségre!!