A PC Guru 2013/12-es számában megválasztottuk az általunk legjobbnak ítélet 2013-as játékokat, döntésünk pedig végleges. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nektek, olvasóknak nem lehet véleményetek a tavalyi esztendő kínálatáról. Úgy döntöttünk, hogy ha a lapban nem is, itt, a PC Guru Online-on hallathatjátok hangotokat, megszavazva a 2013-as év legjobb videojátékait.

A szavazási kategóriákat igyekeztünk a lehető legszűkebbre venni, hogy ne bonyolítsuk túl az életet -- platformoktól függetlenül kezeltük a játékokat, csak a legfontosabb műfajokat vettük szemügyre, és nem tettünk különbséget az akció-, illetve a meglehetősen tágan értelmezhető akció-kalandjátékok stílusjegyei között sem.

Minden kategória öt nevezővel indul, nektek mindössze annyi a dolgotok, hogy kiválasztjátok a díjazásra legérdemesebbnek tartott címet. A szavazás a cikk élessé válásától kezdve vasárnap délelőtt 10 óráig tart, az eredményt pedig még aznap kihirdetjük. Győzzenek a legjobbak!

Fontos: a szavazás eredménye nem a PC Guru magazin szerkesztőségének véleményét, hanem olvasóink álláspontját tükrözi!

2013 legjobb FPS-e
Rengeteget lőttünk a tavalyi év során, sőt, a modern hadviselés két nagyágyúja, a Battlefield-sorozat és a Call of Duty-széria is összecsapott ősszel. Na de melyik játékban esett legjobban puskavégre kapni a rosszfiúkat? Ezt már nektek kell eldöntenetek.
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!
2013 legjobb akció/akció-kalandjátéka
Nem vettük külön az akciójátékok és akció-kalandjátékok műfaját, mert végül is mindkettőben jut szerep a játékos reflexeinek. E két kategória 2013-ban nagyon kitett magáért, láttunk új GTA-t, Assassin's Creedet és még sorolhatnánk. Vajon ki lesz a legjobb?
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!
2013 legjobb autós játéka
Annak ellenére, hogy néhány éve a halálát jósolták, az autós játékok zsánere még mindig köszöni, jól van, sőt, tavaly egész sor kiváló alkotással örvendeztette meg a rajongókat. Persze a listán több konzolos cím is van, de nincs mit tenni, a kontroller jobban áll a verdáknak, mint a billentyűzet.
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!
2013 legjobb ingyenes játéka
2013 nagy találmánya az ingyenes játék -- azaz hogy majdnem ingyenes, a legtöbb free-to-play program súlyos mikrotranzakciókkal igyekszik megfúrni a pénztárcánkat. Ugyanakkor az alant felsorolt alkotások még fizetés nélkül is jól játszhatónak bizonyultak, már csak az a kérdés, melyikük lett a legjobb.
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!
2013 legjobb kalandjátéka
A pár éve még temetett zsáner az utóbbi időben szó szerint virágzik, hála az interaktív filmként is felfogható modern kalandjátékoknak, és a tradíciókhoz jobban ragaszkodó független fejlesztőknek. Mert nincs jobb egy kis szabadidős agymunkánál!
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!
2013 legjobb RPG-je
Tavaly nem voltunk elkényeztetve, mi, szerepjáték-rajongók -- de sebaj, 2014 a mi évünk lesz! Addig is tessék szépen elgondolkodni rajta, hogy a 2013 során kicsit mellőzött stílus mely példánya sikeredett a legjobbra. A sors fintora, hogy a listán két PS3-exkluzív alkotás is szerepel.
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!
2013 legjobb stratégiája
2013 remek év volt a stratégiai játékok rajongói számára. Jött új XCOM, StarCraft, Company of Heroes, sőt, még az Age of Empires 2 is HD-köntöst kapott. Vajon idén is ilyen tartalmas lesz az esztendő stratégiák terén, vagy már mindenki MOBA-zni fog inkább?
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!
2013 legjobb platformja
A PS3 nagyon brillírozott idén, a PC és a másodhegedűsi szerepbe szorult Xbox 360 mellett pedig megjelentek a trónkövetelő next-gen vasak is. Na, de vajon melyik masinát volt a legjobb birtokolni 2013-ban?
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!
2013 legjobb PS3-exkluzív játéka
A PlayStation 3 utolsó uralkodó éve elég jól alakult. Míg az Xbox 360 esetében a kínálat hiánya, addig itt a túl sok cím okozott fejtörést az öt kiemelt játék összeállításában.
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!
2013 legjobb Xbox 360 játéka
Igen, ezúttal mellőzzük az "exkluzív" jelzőt -- nincs mese, Xbox 360-ra tavaly csak egy darab AAA-kategóriás exkluzív alkotás jelent meg. A Microsoft az Xbox One-ra fókuszált, gyakorlatilag elfelejtve, hogy több millió prev-gen gépe van a piacon.
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!
2013 legjobb PC-exkluzív játéka
Rég volt utoljára olyan jó gamer-PC-t birtokló játékosnak lenni, mint tavaly. Nem elég, hogy minden multiplatform játék számítógépen nézett ki a legjobban, de egy sor klassz exkluzív alkotás is befutott, hadd irigykedjenek a konzolos haverok.
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!
2013 legszebb játéka
2013 az előző konzolgeneráció utolsó uralkodó éve volt, télen pedig befutottak a next-gen masinák is. A Ryse döbbenetes látványvilága sokakat lesokkolt, de azért a Metrónak, a Battlefield 4-nek és a The Last of Usnak sincs miért szégyenkeznie.
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!
2013 - Az Év játéka
És igen, eljött ez is: megválaszthatjátok az év legjobb játékát! Bár elsőre könnyűnek tűnik a döntés, azért be kell vallani, hogy mindegyik trónkövetelő azonos esélyekkel indul, mert egyenként kiváló programokról van szó. De mint tudjuk, csak egy győztes lehet...
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!