Friss: A srácok lecsökkentették a kért összeget 500 dollárra. Úgy tűnik, annyira mégsem drágák azok a fránya szoftverek...

Ha a Rock Simulator 2014 bejelentése nem okozott instant agyvérzést, akkor majd ez a hír pótolja a dolgot: a játék mögött álló alkotók szerint az egyelőre csak koncepció szintjén létező program nem valósulhat meg zsebből, hanem ránk, rajongókra van szükség, hogy egyszer tényleg kavicsnak érezhessük magunkat. Pontosabban a mi 5000 dollárunkra. Aha.

A még friss és meleg IndieGoGo-kampány szövege szerint a Rock Simulator 2014 ingyenes játék lesz, viszont a fejlesztéshez szükséges szoftverek hivatalos licencdíja magasabb annál, mintsem hogy az alkotók ki tudják fizetni. Ezért aztán 5000 amerikai dollárt szeretnének, hogy tényleg megszülethessen a program. Az adakozók 5-től 50 dollárig küldhetnek pénzt, melyért cserébe köszönőlevelet, helyet a stáblistán, és természetesen postán küldött köveket kapnak. És hogy mi lesz a konkrét játékmenet? Nos, szép tájakon nézegethetünk különféle köveket. Komolyan.

Személyes vélemény következik: szép meg jó dolog a marhulás, én is szeretem, más is szereti. De és viszont! Amikor már komoly pénzek forognak kockán, nem biztos, hogy érdemes részt venni a dologban. A Rock Simulator 2014 nem játék, hanem poén, annak is elég száraz. Természetesen mindenki arra költi a pénzét, amire szeretné, de ha rám hallgattok, a józan ész útjára léptek, és csak simán ingatjátok a fejeteket ahelyett, hogy a pénztárcátok után nyúlnátok.

Rock Simulator 2014