Iszonyú kevesen játszanak a Battlebornnal, ami valószínűleg nem minősége miatt van, hanem inkább az Overwatch miatt, hiszen a két játék szinte ugyanakkor jelent meg, ráadásul nagyon hasonlítanak is egymásra. A helyzet viszont kezd tarthatatlanná válni, a Take-Two legutóbbi üzleti jelentéséből kiderült, hogy a Battleborn bizony alulteljesíti az elvárásaikat. A piackutatók már egyenesen arra tippelnek, hogy a játék az Evolve-hoz hasonlóan free-to-playre fog váltani.

Bár erről Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója nem beszélt, azt elárulta az Eurogamernek, hogy szerintük van egy esélyük arra, hogy növeljék a Battleborn játékosainak a számát, és a 2K éppen ezért nem fogja feladni a játék támogatását, továbbra is érkeznek hozzá add-onok és virtuális valuta.

„Továbbra is hozzuk az új tartalmakat a Battlebornhoz. A közönség imádja a játékot. Mozog a virtuális valuta. Egy percre sem szállunk ki, csak elmondjuk, hol járunk jelenleg” – mondta Zelnick. Hogy végül tényleg átáll-e a Battleborn free-to-play-re, mint a szintén 2K kiadású Evolve, az egyelőre kérdéses. Zelnick szavai inkább arra utalnak, hogy a különféle kiegészítők segedelmével próbálják meg növelni a játékosok számát, és egyelőre nem kacsintgatnak a free-to-play modell felé. Az viszont erősen kétséges, hogy ez, pláne az Overwatch árnyékában járható út-e. Persze, az Evolve-nak is több mint egy évig tartott, mire végre váltott.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!