David Jaffe játéktervező elsősorban arról híres, hogy tőle származik a God of War és a Twisted Metal. Másodsorban viszont ő számít a játékipar legnagyobb szájú résztvevőjének is, aki sosem hátrál meg egy-egy szép káromkodástól, ha interjút kérnek tőle. Bár sokszor csak legyint az ember a heves vérmérsékletű tervező hőbörgése láttán, az alant olvasható eset teljesen érthető módon vitte fel Jaffe vérnyomását.


Történt ugyanis január végén, hogy a CNN készített egy riportot (fent) az amerikai iskolai tömeggyilkosságokkal kapcsolatban. A műsor elején bemutattak pár, az USA-ban nagy népszerűségnek örvendő, ún. támadófegyvert (ott így nevezik a gyorslövetű, automata géppuskákat), majd videokapcsolatban meginterjúvolták Dr. William Pollack professzort, aki a Harvardon tanít pszichológiát, s kinek nemrég jelent meg egy új szakkönyve a témában. Erin Burnett riporter egyből Dr. Pollacknak szegezte a kérdést, hogy a videojátékok összefüggenek-e a fegyveres erőszakhullámmal. Mikor pedig a professzor egyértelműen közölte, hogy nem, Burnett addig-addig piszkálta a dokit, míg az végül elismerte, hogy a játékok tényleg nagyon erőszakosak lehetnek, de fenntartja az álláspontját, hogy az iskolai mészárlások a könnyen hozzáférhető fegyverek miatt ilyen "hatékonyak".

A műsorvezető egyoldalú és még csak véletlenül sem releváns bekérdezései feldühítették a játékosokat, David Jaffe pedig Burnettet és az egész CNN-t kritika alá vette.

"[Burnett] a legrosszabb fajta amerikai: olyan ember, aki az egészséges sikervágyat kapitalista rákká duzzasztotta, ami lehetővé teszi, hogy a tényeket figyelmen kívül hagyva tegye még vonzóbbá a termékét úgy, hogy nem törődik a következményekkel. (...) Ha tényleg figyelsz a vendégeidre és utánanézel annak, amivel foglalkoznak, rájössz, hogy tévedsz: nulla bizonyíték van rá, hogy a játékok összefüggnek a valós erőszakkal. Megfordítva -- a te oldaladon -- viszont nagyon sok bizonyítékunk van, nevezetesen, hogy a média káros hatással van a fogyasztókra, mert téves információkat terjeszt." -- írta Jaffe tőle szokatlan, intellektuális stílusban TwitLongeren.

Az angol nyelvű videót fent bárki megnézheti -- mi személyes reflexiókat inkább nem fűzünk hozzá.