Tom Clancy halála nem tett be a Ubisoftnak, a kiadó most is egy tucat játékon dolgozik az író neve alatt, igaz, egyik sem olyan érdekes ezek közül, mint a The Division című MMORPG, amit a francia kiadó a tavalyi E3-on leplezett le, s mely program egyedüliként reprezentálta az igazi next-gen életérzést az egész kiállításon. A The Division eredetileg a Ubisoft Massive alkotása, de a csapat nem bír vele, így most már két másik nagy brigád is segíti a munkát.

A The Divisionön dolgozik többek között a The Crew-t is hegesztő Ubisoft Reflections egy csapata, akik egyébként nagy tapasztalattal bírnak az online rendszerek kiépítésében (a The Crew is MMOG, csak épp auókkal, nem emberekkel). Sőt, a Ubisoft Red Storm is beszállt a munkába, akik így már nem csak az ezer éve késő, új Rainbow Sixet fejlesztik. A Red Storm a fegyvereken dolgozik --  bizony, a The Division akkora falat, hogy csak a fegyverek ballisztikájának kidolgozásához külön teamet kellett felállítani!

A The Division megjelenését egyébként a kiadó erőlteti idén év végére, valószínűleg karácsonyra. Ez azért biztos, mert korábban a GameReactornak egy Massive-os fejlesztő elárulta: nevetséges elvárás a 2014-es premier, a The Divison még sehol sem áll, a feladatok hatalmas nyomást fejtenek ki a csapatra, és egyszerűen nincs elég ember, hogy egy ilyen kapacitású program alig fél év alatt elkészüljön. Bizonyára ezért csapott az asztalra a Ubisoft vezetése -- reméljük, a sok külön dolgozó stúdió és a szűk határidő nem rontja majd le a játék minőségét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!