Tom Clancy bestseller-író, aki az amerikai politikai krimi műfaját a csúcsra járatta, 66 éves korában tegnap éjszaka elhunyt. Clancy olyan regényekkel tett szert világhírnévre, mint a Vadászat a Vörös Októberre, a Férfias játékok, vagy A rettegés arénája -- első könyvét, a valós eseményeken alapuló Vadászat a Vörös Októberre című, sokak szerint műremeket, még biztosítási ügynök korában írta, esténként, munka után.

Elhunyt Tom Clancy

Bár Clancy munkáit többször átültették filmre is, nekünk, játékosoknak elsősorban a Ubisoft-féle Tom Clancy-franchise miatt ismerős az író neve. A francia kiadó rengeteg játékot adott ki "Tom Clancy's" brand alatt, igaz, ő csak az első, Rainbow Six című alkotás fejlesztésébe dolgozott be ténylegesen, a többi program már csak az általa megteremtett univerzum kibővítésének tekinthető. Sőt, a méltán híres Splinter Cell-sorozattal sem volt elégedett, egy interjúban hanyagnak nevezte a játékot készítő Ubisoft Montreált, amiért Sam Fisher éjjellátója a sötétben is világít, ezzel aláásva a reális megközelítést.

Tom Clancy halála persze nem jelenti a nevével fémjelzett játékok végét. A Ubisoft most is gőzerővel dolgozik a The Division című, nextgen konzolokat célzó MMO-játékon, ami egy terroristatámadás utáni, megbénult Egyesült Államokban játszódik. Hogy Tom büszke lenne-e a programra, nem tudjuk, de az biztos, hogy nagyon sok kellemes órát köszönhetünk a mester és a franciák együttműködésének. Nyugodjék békében!