Dianne Feinstein szenátor az MSNBC reggeli interjúműsora során fejtette ki a véleményét az agresszív játékokról, s ahogy az kitalálható, nem éppen pozitívan szemléli ezeket. Szerinte ezek egyfajta szimulátornak tekinthetők, melyekben az agresszióra fogékony emberek gyakorolhatnak. „Lehetővé teszik, hogy a halál és a vér látványa megszokottá váljon.” – tette hozzá Feinstein, de kiemelte, hogy ez inkább a brutálisan véres játékokra igaz.

A szenátor már nem először szólal meg a játékok ügyében: alig egy héttel ezelőtt, San Franciscóban tartott beszédében azt mondta, hogy a játékok nagyon negatív hatással vannak a fiatalok életére, s a kongresszusnak fontolóra kellene vennie ezek szabályozását, különösen a Sandy Hookban történt tragikus események után.

Feinstein ezzel kapcsolatban továbbá a National Rifle Associationt és a fegyvergyártókat is hibásnak tartja, mivel ezek közösen visszafogják a lőfegyverek szabályozását. Egyes vélemények szerint, ha szigorúbb feltételekhez lenne kötve a fegyverhez jutás, akkor a Sandy Hook-tragédia sem történt volna meg.