• Január 21-én Windows 10 sajtókonferencia lesz
  • A Windows 10 új lehetőségeit mutatják be
  • És a játékokról is szó lesz
  • Még nem tudjuk, hogy mit tervez cég, de jobban oda akarnak figyelni a PC-s játékosokra 

Január 21-én a Microsoft sajtókonferenciát tart redmondi főhadiszállásán, ahol a fő téma a cég következő operációs rendszere, a Windows 10 lesz, megismertetve a közönséget új és érdekes lehetőségekkel, sőt még a játékokról is szó esik majd.

Utóbbiról az Xbox részleg feje, Phil Spencer fog beszélni, de az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mi lesz a téma, csak annyi, hogy egy kerekasztal-beszelgetés keretében cserélnek eszmét a windowsos játékokról a Microsoft vezetői.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a nagy bejelentés előtt már kiszivárogott két fontosabb feature. Az operációs rendszer egy kiszivárgott változatában helyet foglal Cortana, a Windows Phone okostelefonokon egy ideje már elérhető, funkcióit tekintve a Sirihez hasonló virtuális asszisztens, illetve egy új Xbox applikáció is megtalálható, amivel PC-ről juthatunk el az Xbox Live minden fontosabb eleméhez, úgy mint a barátlistához, az achievementekhez, sőt a bolthoz is. Ezek minden bizonnyal elő fognak kerülni a januári prezentációban.

windows-10-logo.jpg