Mikami Sindzsi a Capcom egyik vezérarca volt, nevéhez fűződik a Resident Evil és a Viewtiful Joe franchise. Az RE4 kiadása után otthagyta a Studio 4 csapatát, és 2006-ban átszerződött a japán kiadó szuperteamjébe, a Clover Studióba, ahol a God Hand munkálatait felügyelte. Ennek elkészülte után a Clover szétesett, ő pedig továbbállt a Seeds Inc.be (ma Platinum Games), és ott bábáskodott a Vanquish megszületésénél, miközben már elkezdte saját csapata építését.

Mikami privát stúdiója először Straigth Story néven futott, amelyet később átnevezett Tango Gameworksre. Ahogy elmondta, ez egy „inkubátor” lesz, ahová tehetséges, de még pályakezdő munkatársakat vesz fel, akiknek átadja tudását, tapasztalatát, és amely igazi „szerelemjátékokat” gyárt, amelyeknél nem az üzleti szempontok diktálnak, hanem a fejlesztőcsapat saját álmait váltja valóra, hasonlóan a független, indie csapatokhoz (érdekes módon Itagaki Tomonobu, a Tecmo korábbi legendája, a Dead or Alive és a Ninja Gaiden atyja is erre az útra lépett a Valhalla Game Studios létrehozásával). Azért persze van pár rutinosabb ember is Mikami teamjében, például Ajba Rioszuke, a Final Fantasy IX, és Katakaj Naoki, az Okami művészeti vezetője. Márciusban emberünk úgy nyilatkozott, hogy igazi 3D-s (szemüveges) horrorjátékot szeretne összehozni, bár konkrétumot még nem tudott mondani.

Nos, a friss hír szerint akármit is készít Mikami Sindzsi, az a Bethesda címkéje alatt fog megjelenni, a Tango Gameworks ugyanis betagozódott a ZeniMax Media családjába, az id Software, a Bethesda Softworks és az Arkane Studios mellé. Miután nemrég a ZeniMax kinyilvánította, hogy nem licenceli Carmackék technológiáját, hanem saját stúdiói részére fogja elérhetővé tenni, elképzelhető, hogy egy id Tech 5 hajtotta horrorcím készül Mikami vezetésével. Hm, bármennyire is unalmas már az élőholt-áradat, ez azért nem hangzik rosszul. Kíváncsian várjuk a fejleményeket...

A Resident Evil alkotója Bethesdáékhoz igazolt