A GTA 5 megjelenését követően mindenki arra várt, hogy a Rockstar befejezze a GTA Online utolsó simításait és elkészüljön az a játék, aminek már az APB-t is mindenki várta. Nos, végül nem ez történt, a GTA Online egy instabil bughalmaz lett, amit azóta is igyekszik foltozgatni a fejlesztőcég. A hibák és a törlődött karakterek fejében a Rockstar jó ötletnek találta, ha félmillió dollár játékpénzt oszt szét a GTA Online-t október folyamán játsszó gamerek között, de ez csak tetézni fogja a problémát, lévén a játék gazdasági rendszere már most is tele van exploitolt pénzzel: legutóbb például leleményes PS3-tulajdonosok jöttek rá, hogyan lehet moddolt géppel 973 millió dollárt szerezni, amit végül Robin Hood módjára kezdtek szétosztani, teljesen összeomlasztva az amúgy sem elég erős lábakon álló játékbeli pénzvilágot.

A rengeteg zöldhasú nemcsak a játék készítőit aggasztotta, de magukat a játékosokat is, akik közül egy becsületesebb lelkületű illető megunta a várakozást és levelet írt a Rockstarnak. Az e-mailben arra panaszkodott, hogy a játék most a csalók fellegvára, és ezt a romló folyamatot csak a már említett összeg kivonásával lehetne megállítani. Aztán jött a Rockstar Games válasza, és vele a keserű beismerés: ezt már ők sem képesek rendbetenni.

"Sajnálatos módon nem tudjuk eltávolítani ezt a pénzt a játékból. Kérjük, hogy amennyiben kitiltásra kerül egy kéretlen összeg miatt, értesítse a terméktámogatási osztályt, és ők megoldják a problémát."

Bizony, a kitiltástól való félelem valós, a Rockstar ugyanis ösztönösen bannolni kezdte azokat, akik hirtelen gazdagodtak meg -- ami ugye azért is gázos, mert nem biztos, hogy a kidobott játékos maga is csaló, lehet, hogy csak a körülmények áldozata. Nem is ez a legijesztőbb azonban mindebben, hanem az a passzus, miszerint "nem tudják" kijavítani a hibát; a novemberben érkező félmilliós segély csak olaj lesz a tűzre, minden elértéktelenedik majd, és tovább rontja az amúgy sem túl motiváló játék működési mechanizmusát.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!