Pár nappal ezelőtt bombaként robbant a hír, hogy a nagyon várt H1Z1 mégis pay-to-win játék lett, hiszen bárki tud előnyöket szerezni egy igen drága telefonhívással.

Adam „Arclegger” Clegg most a H1Z1 bizonyítványát próbálta magyarázni a Redditen -- majd meglátjuk, hogy a játékosok hogyan reagálnak rá.

A megjelenés előtt azt mondtam az élő streamen, hogy nem fogsz tudni vásárolni fegyvert vagy töltényt, azt neked kell megtalálnod a játékban. Amikor élő közvetítésben vagy, millió dolgot kell elmondanod úgy, hogy informatív és egyben szórakoztató legyél. De néha nem gondolod át 100 százalékosan azt, amit mondasz. A H1Z1 egy nagyon bonyolult játék, rengeteg alrendszerrel, amelyet minden nap finomítunk, akár az utolsó percben is. Amikor azt mondtam, hogy nem lehet fegyvert, töltény vásárolni, teljesen figyelmen kívül hagytam a légi támogatás lehetőségét. Számotokra ez azt jelentette, hogy nem vehettek fegyvert/töltényt, amelyet a kezdő felszerelésbe belepakolhattok.

Teljesen megértem, hogy úgy tűnik, hogy hazudtam, és ezért elnézést kérek. De kérlek értsétek meg, nem ez volt a szándékom. Azok számára, akik nem ismernek, azt üzenem, hogy nem vagyok egy szörnyeteg, aki hazugsággal akar rábírni titeket egy játék megvásárlására. Elkötelezett vagyok a játékkészítés iránt, és minden vágyam, hogy élvezzétek és szeressétek azokat a programokat, melynek fejlesztésében én is közreműködtem.

Mit szóltok hozzá? John Smedley, a SOE elnöke mindemellett közölte, hogy vasárnap éjfélig visszatérítik a játék árát annak, aki ezt igényli. Egy e-mailt kell írni a bwilcox@soe.sony.com címre, és kérdés nélkül intézkednek a visszatérítésről. Fontos, hogy csak azok számára van a lehetőség nyitva, akik január 16-a éjfélig vették meg a programot. 

A légi csomagok ötlete egyébként már tavaly augusztusban felmerült, egy videóban be is mutatták, hogy hogyan múködik a dolog, de most ezen változtatni fognak. Ilyen módon:

  • Lassítják a repülőgépek sebességét a jelenlegi sebesség 53%-ára. Ez lehetővé teszi a játékosok jobb reagálását.
  • Lassítják a csomagok zuhanási sebességét a jelenlegi sebesség 80%-ára. Ez lehetővé teszi a játékosok jobb reagálását.
  • Nagyobb átmérőjű területre (700 m) eshet le a csomag. Így a hívó játékostól véletlenszerű távolságon, 250 méter és 700 méter között lehet fellelni az ellátmányt.
  • Ez a szám lehetővé teszi, hogy több játékos legyen a közelben, amikor a csomag útnak indul, így a szerveren lévő játékosok fele eshet egymásnak.
  • Megemelték a szerveren a funkció eléréséhez szükséges játékosok számát 120-ra, hogy működjön a lehetőség. 
  • Végül pedig 10 százalékra csökkentették azon csomagok számát, melyek fegyvert és lőszert is tartalmazhatnak.

Ezeken kívül a jövőben valószínűleg további változtatások is lesznek, de ezek a módosítások remélhetőleg lecsillapítják most a játékosok dühét. A következő hetekben kiderül.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!