Pár napja vezette be a Valve a Steam Címkéket. Az ötletet jó szándék vezérelte, de mint tudjuk: mivel rossz szándékból nem volt elég, ezért a pokolba vezető utat jó szándékkal kövezték ki. Nagyon hamar kiderült, hogy a felhasználók egy része nem az emberi, hanem a troll fajba tartozik, úgyhogy pár nappal a címkék bevezetése után a játékok adatlapjai már tele voltak trágár, sértő, hasztalan vagy csak szimplán spoileres tagekkel -- bár nem kizárt, hogy olyan is akadt, amely mindegyik kategóriába beleillik.

A Valve mentve a menthetőt, bevezette a Steam címkézőt címkéző címkék funkcióját, amivel az emberi felhasználhatók rácsaphatnak a troll userek szőrös kacsójára. Négy esetben eshetünk neki a negatív címkéknek: ha az támadó vagy sértő, nem kapcsolódik a produktumhoz, nem nyújt segítséget, valamint ha spoileres. Így, amennyiben egy-egy címke elég negatív szavazatot kap, a Valve szimplán eltávolítja.

Emellett pár változtatást is eszközöltek a fejlesztők a Steam Címkék rendszerében. Most már csak akkor jelenik meg egy elem a népszerű címkék gyűjteményében, ha azt már több felhasználó elfogadta, és ezek a címkék is csak a Számodra és Ajánlott szekciókra kattintva tűnnek fel, valamint javítottak kicsit az agyafúrtként jellemzett káromkodásszűrőn is.

steamtags.jpg