• Patty Jenkins elárulta, hogy soha nem hagyta el a stábot és minden kompromisszumra nyitott volt
  • Megérti, hogy a DC-nek változásokra van szüksége, ezért nem folytathatja Wonder Woman történetét
  • Elárulta, hogy a Rogue Squadron című Star Wars mozi munkálatai továbbra is folynak

A DC frissen választott vezetői, James Gunn és Peter Safran alapos átalakítást fontolgatnak a kisebbik képregényfilmes stúdió háza táján. Egyelőre nem született átfogó koncepció, de bevallottan közös univerzumba szeretnék terelni a játékokat, illetve az élőszereplős és animációs produkciókat, filmeket és sorozatokat. Gunn elárulta, hogy minden döntést az egyes műveket egybefogó „TÖRTÉNET” jegyében hoznak, még ha nem is tesznek minden lépésükkel a rajongók kedvére.

A rendező-stúdiófőnök a The Hollywood Reporter nagy port kavart cikkére reagálva hangsúlyozta, hogy egyelőre nem született döntés a legtöbb produkció esetében. Leszögezte, hogy Superman (akit feltehetően ismét Henry Cavill alakít majd) prioritást élvez a DC számára, ám van olyan szuperhős, akitől el kell búcsúznia a közönségnek. Konkrétumot nem árult el, a fenti cikk és Patty Jenkins rendező friss közleménye alapján azonban valószínűsíthetjük az értesülést, miszerint a Wonder Woman 3 vagy legalábbis annak Jenkins-féle koncepciója kaszát kapott a stúdiótól.

Továbbra is készül a Star Wars film

Jenkins hosszú írásából kiderül, hogy a pletykákkal ellentétben sosem hagyta ott a rendezői széket és mindig nyitott volt a stúdió elvárásainak megfelelő kompromisszumokat kötni a harmadik epizód érdekében. Elmondása alapján eredetileg a Rogue Squadron című Star Wars moziból is a szuperhősnő kedvéért távozott, még ha utóbb a Lucasfilm meg is egyezett vele és a Wonder Woman 3 tervezett munkálatai utánra halasztotta a projektet. A rendező egyébként óvatosan fogalmazott, de határozottan kijelentette, hogy továbbra is folynak a Rogue Squadron előkészületei. „Nem tudom, hogy elkészül-e. Sosem lehetünk biztosak benne, amíg nem végzünk a munkával, de optimistán állok a dologhoz” – írja.

Távozás

Jenkins egyébként közleményében nem hibáztat senkit a szakítás miatt, elmondása szerint megértette, hogy jelen helyzetben semmilyen módon nem tolhatja a produkció szekerét. „A DC nyilvánvalóan el van havazva a szükséges változtatások terhe alatt, megértem, hogy nehéz most döntéseket hozni” – fogalmazott. Végül megköszönte a rajongók szeretetét, a főszereplő Gal Gadot munkáját és a szuperhősnőt korábban alakító Lynda Carter mentorálását. Sok sikert kívánt Wonder Woman karakterének, még ha története nélküle is folytatódik – tehát továbbra sem tisztázott, hogy viszontlátjuk-e a közeljövőben Diane hercegnőt.