Újabb résszel jelentkezik az Age of Empires-sorozat, de nem egy olyan játékot kapunk, amilyet sokan szeretnének, ugyanis a Microsoft egy lebutított folytatással készül Windows 8 és Windows Phone 8 platformra.

A Smoking Gun Interactive berkeiben készülő, most szeptemberben megjelenő játék az Age of Empires: Castle Siege nevet kapta, s ebben a fő feladatunk az erődítmények, kastélyok támadása lesz egy intuitívnak és gyorsnak ígért, tapintás alapú kezelőrendszeren keresztül, amivel elvileg teret kap a taktikai zsenialitásunk a különböző egységek irányítása, fejlesztése, valamint bázisunk karbantartása során. A missziók során legendás harcosokat is behívhatunk, és újraélhetünk híres ostromokat.

Lehetőségünk van továbbá szövetségeket formálni az Xbox Live barátainkkal, illetve bárhol, bármikor játszhatunk, ugyanis a mentéseink a profilunkhoz kötődnek, így ha mondjuk telefonon fogtunk neki a hódításnak, asztali gépen folytathatjuk azt. Ezen felül mód van arra is, hogy egy telefonos és egy PC-s játékos egymás ellen küzdjön meg.