Bár a Prometheustól még mindig viszolygok, és semmi jót nem jósolnék a május 19-én moziba kerülő Alien: Covenantnak, az biztos, hogy egy nagy pozitívuma már lesz az elődjéhez képest: ebben van xenomorph, és az nem csak cameo szerepet fog kapni. Ez most kiderült a legújabb, az elsőnél hatásosabb trailerből, amiben egy, a Nostromo, majd később a Szevasztopol fedélzetén is randalírozó lényre hasonlító xeno több ízben is megjelenik.

Ugyanakkor nagyon úgy tűnik, a Prometheusból ismert fekete genetikai anyag szintén gondokat okoz, szóval valószínűleg nem Giger ikonikus szörnye lesz az egyetlen veszélyforrás – a pletykák szerint lesz egy hófehér szörny, az unimorph, ami spórákkal jut be az emberbe, és a hátukon bújik ki (erre láttunk utalásokat a trailerben). Illetve a Saw-t és Davidet szállító mérnök űrhajó is előkerül, aminek ki tudja még, mi lapult a rakterében.

Viszont a mellett sem lehet elmenni, hogy furcsa úgy egy új Alien-film trailerét nézni, hogy a hétvégén egy műtét közben meghalt a franchise egyik ikonikus karakterét, Hudson közlegényt játszó 61 éves színész, Bill Paxton. De hát az élet megy tovább…