Ridely Scott prequel-sequel filmje, az Alien: Covenant a 20th Century Fox egyik legnagyobb durranásának ígérkezik, hiszen kereken húsz év után végre 100%-osan visszatérnek az Alien-univerzumba egy Alien-filmmel. Mert bár volt két AVP, azokat a Fox sosem tartotta a kánon részének, a Prometheus pedig bár azonos világban játszódott, hiányoztak belőle a xenomorphok.

A Covenantban viszont lesz xeno, és úgy tűnik, azzal nem csak a mozivásznon, de az Oculus Rift által teremtett virtuális valóságban is összefuthatunk. A Fox Innovation Lab ugyanis már javában dolgozik egy Alien Covenant VR Experience-ként emlegetett programon.

Bár hogy mi is lesz ez pontosan, azt még nem tudni, de a fejlesztők honlapja alapján egy idegen világban kóborolhatunk majd, ahol megtapasztalhatjuk az igazi terrort, míg választásaink élet és halál között dönthetnek.

A Fox Innovation Labnek nem ez lenne az első VR-munkája, ami köthető egy filmhez, hiszen előző programjuk a The Martian VR Experience volt, amit ugyan tavaly adtak ki, de a 2015-ös The Martian című filmhez kapcsolódott. Azt is érdemes megemlíteni, hogy anno az Alien: Isolationnek is terveztek VR-támogatást, sőt, az E3 működő demó is volt hozzá anno, de végül ez nem valósult meg – bár tavaly a SEGA pedzegette, hogy esetleg egy újrakiadás keretében megvalósítaná a VR-támogatást.

Egy biztos, bár nem vagyok a VR nagy barátja, azért egy Alien-programot bevállalnék vele. És ti?