• A következő patch már tartalmazza az Xbox One-ra az osztott képernyőt
  • Az lokálisan és online is elérhető lesz
  • Utóbbihoz természetesen kell egy második Xbox One
  • A játék Xbox One-on még nagyon rossz teljesítményt produkál

A Wildcard már dolgozik azon, hogy az ARK: Survival Evolved Xbox One változatában a játékosok lokálisan és online is élvezhessék az osztott képernyős kalandozást. Legalábbis ez derült ki a jövőbeli v731.0 verziószámú patch leírásából. Egész pontosan, csak ez derült ki, mert csak ennyit írnak erről a foltról.

„Sok fejlesztő figyelmen kívül hagyja az osztott képernyős lokális játéklehetőséget, de mi nem teszünk így az ARK-kal” – mondta Jesse Rapczak kreatív direktor és a Wildcard társalapítója a Gamespotnak pár napja. „Családok és barátok várják, hogy egymással összedolgozva küzdjenek meg a túlélésért, szelídítsék meg a sziget élővilágát és felfedezzék a titkokat, mindezt egyazon kanapéról.”

Hogy mikor lesz kész a következő patch, ami már tartalmazza az osztott képernyőt, egyelőre nem derült ki, a Wildcard csak annyit ígért, hogy később megosztják velünk a részleteket. Úgy egymillió ember kíváncsiságát kell kielégíteniük, ugyanis ennyi játékos töltötte már le Xbox One-ra az ARK: Survival Evolvedet, szóval sokáig ne titkolózzanak. És talán nem is fognak, hiszen az alant látható kép alapján szépen haladnak a megvalósítással.

ark-survival-evolved-split-screen.jpg

Az persze már más lapra tartozik, hogy maga az Xbox One változat egy katasztrófa. A Digital Foundry elemzése szerint állandóan laggol, a kép hajlamos szétesni, a képfrissítési-sebesség pedig akár 20 fps-re is zuhanni.