• Egy hét alatt 1 millió alkalommal töltötték le a játékot Xbox One-on
  • Már többen játsznak az ARK-kal az új platformon, mint számítógépeken

Hát ez nem tartott sokáig: ugyan csak 2015. december 16-án jelent meg az ARK: Survival Evolved korai hozzáférésben Xbox One masinákra a Game Preview Program segítségével, máris több mint 1 millió példányt kapkodtak el belőle a játékosok. Pontosabban a mérföldkő egy hét leforgása alatt már megvolt, azóta pedig csak tovább nőtt ez a szám.

A múlt héten a Wildcard társalapítója, Jesse Rapczak még csupán annyit árult el, hogy Xbox One-on már többen játszanak napi szinten a programmal, mint számítógépeken, ami nem volt annyira meglepő, hiszen míg a Steamen hemzsegnek a nyitott világú túlélőjátékok, addig a Microsoft gépen majdhogynem hiánypótló az ARK: Survival Evolved. Ráadásul a Valve statisztikáit megnézve ez körülbelül napi 55 ezer játékost jelent, ami azért nem olyan borzasztóan nagy szám.

Ám a most nyilvánosságra hozott adat bizony elismerésre méltó, pláne, hogy tulajdonképpen egy félkész programról beszélünk, ám ez nem akadályozta meg a játékosokat abban, hogy több mint 1 millió alkalommal letöltsék a 35 dollárért kínált túlélősdit konzoljaikra. Bár vélhetően ebben a számban az ingyenes próbaverziók is benne foglaltatnak, de ezzel együtt is remek startot tudhat maga mögött az ARK az új platformon.

„Az nem kérdéses, hogy a túlélőjátékok meghódították a PC-s világot. Az ARK az egyetlen igazán nagy volumenű multiplayer túlélőjáték jelenleg konzolokon, így az sem tekinthető meglepetésnek, hogy a napi játékosok száma már most magasabb Xbox One-on mint PC-n.” – összegezte a dolgot Rapczak.

A sikerben annak is nagy szerepe lehet, hogy a Wildcard szakemberei elképesztő ütemben frissítik a programot, az eddig több mint 2.5 millió példányban elkelt PC-s verzióban például már háromszor annyi tartalom van, mint a tavaly júniusi premierjekor, de az Xbox One-os átirathoz is kétheti gyakorisággal ígérnek a felhasználók visszajelzéseire épülő javításokat és kiegészítéseket a készítők. Legutóbb például hatalmas őskenguruk kerültek a játékba, közvetlenül az őrült karácsonyi frissítést követően.