„Azért adunk ki minden évben egy új Assassin’s Creedet, mert az emberek ezt akarják” -- jelentette ki Lionel Raynaud, a Ubisoft alelnöke. „És ameddig ez így van, ritka nagy ostobaság lenne tőlünk, ha nem elégítenénk ki ezen igényeket, ugyanakkor ez hatalmas nyomást is jelent számunkra, hiszen mindig olyat kell alkotnunk, ami nem okoz csalódást.” És ezt olyannyira komolyan veszik, hogy idén akár két Assassin's Creed játék is megjelenhet. A Unity már biztos, a Cometről egyelőre még pletykálnak.

Raynaud szerint mindig arra törekednek, hogy megtartsák és megértsék a játékszéria lényegét, vagyis azt, hogy mit jelent asszaszinnak lenni. Ezt a lényeget minden alkalommal igyekeznek a lehető legjobban megragadni, ezáltal is szórakoztatóbb produktumot hozva létre. Az újdonságok fontosak, de nem lóghatnak ki a teremtett világból.

A Ubisoft alelnöke az Assassin’s Creed: Comet körüli pletykákat nem kommentálta, azt azonban elmondta, hogy a cége továbbra sem fogja cserbenhagyni a leköszönő generáció konzoljait, azaz az Xbox 360-at és a Playstation 3-at, nemhogy idén, de valószínűleg még jövőre sem. Mint tudjuk, a pletykák szerint a Comet pont erre a két gépre jelenne meg, legalábbis egyelőre, míg az adatlapunkon szereplő Assassin’s Creed: Unity PC-re, PS4-re és Xbox One-ra érkezik meg az év vége felé.

assassins-creed-assassins.jpg