• A Ubisoft belátta, hogy nem a legjobban járt el a Assassin’s Creed: Unity embargójával kapcsolatban
  • Arra hivatkoztak, hogy nehéz megteremteni a megfelelő környezetet, egy olyan játéknak, aminek hangsúlyos a multiplayer komponense
  • A jövőben olyan módszert akarnak kidolgozni, ami a kritikusoknak és a játékosoknak is kedvez
  • Bétatesztekben és egyéb korai hozzáférési módszerekben gondolkodnak

A frissen megjelent Assassin’s Creed: Unity mindenféle problémáktól terhes: bugok, teljesítménycsökkenés, akadozóan működő Uplay és elérhetetlen Assassin's Creed: Initiates szolgáltatás, ráadásul az értékelések terén is akadtak kifogások. Itt nem a kapott pontokra gondolok, hanem arra, hogy több lap is arról panaszkodott, hogy az embargó sokáig tartott. Az embargó annyit tesz, hogy egy adott időpontig nem mehet ki a játékról készült írás, a Ubisoft ezt a határt pedig több órával a premier utánra helyezte, pedig a szokás az, hogy a korábban kiküldött példányokról készült vélemények a megjelenés napján, éjfélkor kimehetnek.

Ezzel kapcsolatban felmerült az, hogy a kiadó így próbált trükközni, késleltetve a negatív, vagyis inkább nem túl hízelgő értékeléseket, annak reményében, hogy ezekről mit sem tudva a vásárlók elkapkodják a példányokat. Nyilván semmi ilyet nem vallott be a Ubisoft, azt azonban elismerték, hogy nem a legjobb utat választották, s a jövőben azon lesznek, hogy az értékelés menete jobban kedvezzen a játékosoknak és a kritikusoknak.

A cég azzal magyarázta a döntését, hogy nehéz a megfelelő környezetet megteremteni az olyan játékoknak, amelyek hangsúlyos multiplayer komponenssel rendelkeznek, ez ugyanis szükséges, a megfelelő kritika elkészítéséhez. Ezért van tehát az, hogy a premierhez nagyon közel vagy éppen az után születnek meg az írások, de ezen változtatni akarnak, például bétatesztelésekkel és egyéb korai hozzáférésekkel megadva a vásárlók számára fontos válaszokat a játékkal kapcsolatban.

A Ubisoft továbbá tegnap jelezte, hogy javítani fogják a játék hibáit -- az első nagyobb patch már úton is van, ami a játék összeomlását eredményező hibákat tünteti el, majd jön egy másik tapasz is, ami a teljesítmény terén jelentkező botlásokat korrigálja.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!