Sajnálatos módon a közeljövőben biztosan nem lesz egy új S.T.A.L.K.E.R., lesz helyette viszont egy izgalmasnak ígérkező, bár kevésbé csábító free-to-play lövölde Survarium néven, amit az egykori S.T.A.L.K.E.R. csapat tagjai hoznak tető alá.

A hivatalos oldalon ismertetett tervek szerint nyárra kész lesz a PvP játékmód, lesz legalább négy pálya, két frakció, és a feladatainkat jegyző rendszer is elkészül -- ez a játék alfaverziója, a váz, amire építkezni lehet. Az év második felében az achievementeket, a klánokat és a harcrendszert építik ki, illetve a környezetet javítják, majd jön a bajnokságok támogatása, a lehetőség arra, hogy befolyásoljuk a történetet, valamint egy ötödik pályát is kapunk. Ezt követi valamikor ősszel a tárgyaink modifikációjának lehetősége és még két új frakció, aztán pedig az év végén megkezdődhet a bétatesztelés aukciósházzal és klánfejlesztésekkel -- már persze csak akkor, ha nem csúsznak.

A csapat minél több embert szeretne meghívni, így egy nyílt bétáról van szó, hozzátették azonban, hogy a túl sok jelentkező esetén korlátokat állítanak fel, hogy a szerverek bírják a strapát, illetve a bent lévő játékosok jól szórakozhassanak lassulás, akadozás és kapcsolatmegszakadás nélkül.

A csapat úgy számolja, hogy egészen 2014-ig kell várnunk arra, hogy új játékmódok készüljenek el. A 0.8-as, a kész verzióhoz már közelálló kiadás jövő nyárra esedékes. Ebben már benne lesz egy új játékmód, de az ezzel kapcsolatos részleteket csak később fogjuk megtudni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Survarium -- Megjelenés: 2015 -- Gépigény: nem ismert