Az előzetes információk mind igazak voltak, s a Disney valóban egy, a Skylanders-sorozathoz hasonló játékkal rukkolt elő, csak itt természetesen Disney- és Pixar karaktereket kapunk a kezünkbe. A program elsőként csak konzolokra fog megjelenni (PS3, Wii, Wii U, Xbox 360, Nintendo 3DS) valamikor idén nyáron, majd az év hátralevő részében szakaszosan böngészőkre és mobil platformokra is el fog jönni. A fejlesztést a Disney Interactive és az Avalanche Software végzi.

Disney Infinity JátékképekDisney Infinity JátékképekDisney Infinity Játékképek

Aki látta már, hogyan működnek a Skylanders-játékok, az már azt is tudja, mit kell várni a Disney Infinitytől: a játék mellé kapunk egy műanyag platformot, amire a külön megvásárolható figurákat helyezve azok megjelennek a képernyőn. Első körben 17 ilyen szobrocska fog a boltokba kerülni, amelyek mind megkapták a maguk történetét az úgynevezett Play Set módban, ahol az adott szereplő filmjét idéző környezetben oldhatunk meg különböző feladványokat és szerezhetünk meg mindenféle tárgyat a nyitottabb, Toy Box játékmódhoz. Ebben már megkötések nélkül használhatjuk fel a begyűjtött tárgyainkat, hogy új világokat és játékokat készítsünk, amiket aztán meg is oszthatunk a barátainkkal.

A figurák mellett a Disney tulajdonságokat módosító lemezeket és interaktív tárgyakat is ki fog adni. Előbbi a Disney Infinity platformra helyezve extra tulajdonságokkal ruházza fel a hősünket, az utóbbi, mintegy negyven holmival pedig tovább bővíthetjük a játszóterünket.