A brit Eastbourne városban két betörő egy életre megtanulta, milyen veszélyes lehet rájuk nézve egy videojáték. Történt ugyanis, hogy három ember élvezte délutáni pihenőjét, amikor két betörő rájuk tört. Konyhájukból szerzett késekkel és egy műpisztollyal hadonászva, az életüket fenyegetve megkötözték őket. Ezt követően összegyűjtötték a laptopokat, mobilokat, néhány játékot és egy Xbox 360-at, végül elszeleltek.

Egyikükön aztán kattant a bilincs, mert mint kiderült, az áldozatok egyike éppen a Call of Duty: Black Ops 2-vel játszott Xbox Live-on, aktív headsettel, és a mikrofon közvetítette az egész betörést a többi játékosnak. Az egyik közülük a trió barátja volt, s természetesen nem ücsörgött tétlenül, azonnal hívta a rendőrséget.

A hatóság ennek köszöngetően alig két órán belül kézre keríthette a betörőpáros egyik felét. Az úriembernek jó indulattal sem nevezhető egyén amúgy sem lehetett egy lángész, hiszen a betörés alatt fogadott egy hívást a felügyelőtisztjétől. Jelenleg nyolcévnyi börtönbüntetését tölti. Társa azóta sincs meg, de a rendőrség nem adja fel.