Ha mindig is érdekeltek a társasjátékok világa, akkor érdemes lesz kilátogatnod az október 17-én és október 18-án megrendezésre kerülő Mondogames PC Guru Showra, ahol a D21-es Bázis tíz asztalon részletes bemutatót tart nektek a Wargame-ek világából. Ezeket a játékokat vehetitek szemügyre, ha kilátogattok:

Warhammer 40.000:

A Warhammer 40.000 egy zord világ amelyben csak háborút lel az ember. A már több millió bolygót benépesített emberiség a túlélésért küzd a káosz sötét erői, és a vad idegenek ellen. Az Ember Birodalma a halál angyalaira (Space Marines) és a Birodalmi Őrség (Imperial Guards, avagy Astra Militarum) erejére, támaszkodik a túlélésért dúló elhúzódó küzdelemben. Erről az elkeseredett harcról szól a Warhammer 40.000, amelyben te döntöd el, hogy az emberiség halálát odázod el, vagy éppen azt sietteted. Természetesen, több PC játék jelent meg eddig, és a közeljövőben is többet várunk amelyek Wahammer 40.000 világában játszódnak. Ilyen játék például a hazai NeoCore Games fejlesztés alatt álló Inqusition: Martyr játéka, de sokaknak ismerős lehet az RTS műfajból a Warhammer 40,000: Dawn of War széria, amelyhez összesen vagy fél tucat kiegészítő is megjelent.

Warhammer 40.000: Zombie Survival

A Warhammer 40k: Zombie Survival a Warhammer 40K világában játszódik egy zombi-vírussal (Nurgle-vírus) fertőzött bolygón. A játék lényege, hogy a játékosok (akik szerencsétlen módon itt ragadtak)kooperatív módon túléljék és elhagyhassák a bolygót miközben zombi hordák üldözik őket. A játék stílusa nagyon hasonlít a Kill Team-re, hiszen itt is kisebb csapatok illetve karaktereket kell irányítani. 

Warhammer 40.000 KillTeam

A Warhammer 40.000 grimdark világában hatalmas és epikus összecsapások mellett sokszor előfordul, hogy egy kisebb, mobilisebb, csapatnak kell helytállnia egy-egy adott speciális feladat során. Ezek a kevesebb létszámú csapatok, rohamosztagok alkotják a Kill Team szabályrendszer lényegét. Hatalmas seregeket és regimentek helyett egy maroknyi figurával szállsz harcba, ahol előtérbe kerülnek a katonák egyéni képességei, a lopakodás és a taktikai feladatok végrehajtása. Zsúfolt városok utcáin, űrállomásokon, barlangrendszerekben kell helytállnod az osztagodat vezetve és a célokat teljesítve, ahol csak a vezetői képességeidre és az embereidre hagyatkozhatsz az ellenséggel szemben. 

Warhammer: Age of Sigmar

A Warhammer Öreg Világa bár végül elesett a Káosz ellen vívott háborúban, a harcnak még koránt sincs vége! Sigmar, a Rend erőinek istene és királya, a nyolc halandó síkon egy új világ építésébe kezdett. Sajnos, nem kellett sok idő ahhoz, hogy a Káosz pusztító istenei rátaláljanak erre az eldugott menedékre. A háború tüzei újra fellángoltak, Sigmar pedig egy súlyos döntésre kényszerült. Lezárta saját síkjának, Azyr-nak kaput és megkezdte megtorló hadjáratának előkészületeit.

Több ezer év elteltével, mikor Azyr kapui újra feltárultak, a halandók világainak nagy része már a Káosz rabigáját nyögte. Az Isten Király elküldte hát felszabadító csapatait, a halandó hősök lelkeiből kovácsolt Stormcast Eternal-okat, hogy a régi szövetségeket újraélesztve megkezdődjön a Káosz elleni végső háború, és vele Sigmar Kora…

Az Age of Sigmar a Warhammer Fantasy utódrendszere, melyben akár kisebb vagy nagyobb létszámú fantasy seregek csapnak össze a nyolc halandó síkért folytatott háborúban.

Star Wars Armada

Gondoltál már rá hogy milyen lenne ha te irányítanád a Birodalom, vagy a Lázadó Szövetség egyik flottáját? Hogy alakult volna a csata ha te fedezted volna fel a Hoth-rendszerben a menelülő Lázadó flottát? Most itt a lehetőség! Próbára teheted magad egy birodalomi vagy a lázadó flotta admirálisaként. Vezesd csatába a csillagrombolóidat, vagy adj parancsot az X-szárnyúaknak a támadásra. Ha úgy gondolod, hogy vagy annyira taktikus vezető, mint Ackbar admirális akkor tedd próbára magad!

Kings of War

A Kings of War egy nagy sereges, fantasy wargame rendszer. Ez azt jelenti, hogy a játék során akár több száz figura is fenn lehet az asztalon! Itt hősök, szörnyek, varázslók, hadigépek és bátor harcosok seregei csapnak össze a győzelemért! A játék nagy előnye, hogy pörgős, könnyen tanulható, és gyakorlatilag bármely fantasy gyártó figurái felhasználhatóak hozzá! Emberek, orkok, élőhalottak, elfek, törpök és még további 14 sereg várja, hogy az élére állj! 

Heroclix

A HeroClix egy pörgős, viszonylag egyszerű és rendkívül hangulatos stratégiai játék, amiben szuperhősök vagy gonosztevők bőrébe bújva küzdhettek meg az ellenfeletekkel. Ebben a játékban tetszés szerint kiválaszthatjátok a nektek tetsző karaktereket, akiknek tulajdonságai és képességei meglepően jól hasonlítanak a filmekben, képregényekben megismertre. Ráadásul ezek a csata során folyamatosan változnak. Ahogy sérül a karakter, úgy lesz általában egyre gyengébb, és éppen ezért gyakran a harcmodora, taktikája is megváltozik. Emiatt egyesek jobban fognak védekezni, míg mások pl. Rozsomák ettől még halálosabb közelharcossá válnak.

Infintiy

175 évvel járunk a jövőben, ahol az emberek féregjáratokat fedeztek fel, melyekkel lehetőségük van új galaxisokat kolonizálni. A Föld országai szövetségekbe tömörültek, hogy beszálljanak az új bolygókért való versenybe. Ezek a szövetségek harcolnak az újonnan felfedezett idegen fajjal az erőforrásokért és a technológiáért. Te vajon az árnyakban, halkan mozgó beszivárgó csapat vezetője, vagy inkább a gyors, hangos, de precíz műveletek híve leszel? Ez csak rajtad múlik! Az Infinity egy sci-fi játék, ahol kisebb osztagokat irányíthatunk, amelyek speciális, kis létszámot igénylő küldetésekre lettek kiképezve, mint beszivárgás, felderítés, szabotázs stb. Az Infinity készítőit nagyban inspirálta a mangák látványvilága, főleg Siró Maszamune munkássága, akinek egyik leghíresebb alkotása a Ghost in the Shell, amelyből már több anime-sorozatot, filmet és PC-játékot készítettek.