• Novemberben PC Guru Show
  • Kilátogat a D21-es Bázis is
  • Játékasztalokat is hoznak a srácok
  • Mármint IGAZI játékasztalokat

A Magyar Stratégiai Társasjáték Egyesület klubja, a D21-es Bázis több wargame játékbemutatóval várja a PC Guru Show vendégeit. A wargame-ek olyan stratégiai játékok, melyekben a játékosok legtöbbször egy hadsereget vagy osztagokat irányítanak egy csatatéren, amely a terepasztal. A terepasztalon az egységeket figurákkal reprezentáljuk, amely figurák az esetek többségében 1-1 katonát jelölnek. A wargame-ekre jellemző, hogy a figurák 28 mm magasak, de természetesen találhatunk ettől eltérő játékot is. Tulajdonképpen olyan körökre osztott társasjátékok ezek, ahol minden fél próbál valamilyen küldetést végrehajtani, ami nem feltétlenül az ellenfél teljes kiirtása (de persze ez sem ritka). A terepasztalos stratégiai játékok jellem- és képességfejlesztő hatásúak, mivel a játékosnak át kell látnia a harcteret, és alkalmazkodnia kell a taktikájának a terepasztalon kialakult szituációhoz.

A rendezvényen alkalmatok nyílik kipróbálni a híres grimdark Warhammer játékoktól kezdve a mangák látványvilágát használó Infinityn át a Marvel, DC képregényhősök csatáit szimuláló Heroclixen keresztül nagyon sok terepasztalos stratégiai játékot. A játékbemutatókon a játékvezetők segítségével TE játszhatsz egy másik kezdővel szemben. A játékhoz szükséges minden eszközt biztosítunk (beleértve a seregeket), így neked csak a jókedvedet kell hozni.

Bemutatóasztalok

Warhammer 40.000

A Warhammer 40.000 egy grimdark világ amely, a 41. millenniumban játszódik. A már több millió bolygót benépesített emberiség a túlélésért küzd a káosz, és a vad orkok, eldák, tiranidák és egyéb idegenek ellen. Az Emberiség Birodalma az Űrgárdisták (Space Marines) és a Birodalmi Őrség (Imperial Guards, avagy Astra Militarum) katonai erejére, valamint az inkvizícióra támaszkodik a túlélésért dúló küzdelemben. Erről az elkeseredett harcról szól a Warhammer 40.000, amelyben te döntöd el, hogy az emberiség halálát odázod el, vagy éppen azt sietteted, esetleg kívülállóként hasznot kívánsz belőle húzni. A Warhammer 40.000 PC-s és konzolos játékadaptációkból is ismerős lehet. Ilyen például az RTS műfajból a Warhammer 40,000: Dawn of War széria, amelyhez összesen vagy fél tucat kiegészítő is megjelent, de a TPS kategóriában mozgó Space Marine se idegen sokaknak.

Warhammer 40.000 asztal

Warhammer Fantasy Battle

A Warhammer Fantasy egy sötét, kegyetlen világ (grimdark), amelyben a rend erői a káosz ellen küzdenek. Öregvilágon sokféle lény és nép él, amelyeknek igen hosszú, és tartalmas története van. Például az emberek 2500 éves birodalmát egy roppant harcos alapította, aki a Birodalom védőistene lett. Ő Sigmar, kinek papjai csatapörölyükkel az emberiséget védik, és spirituálisan vezetik. A Birodalom császára Karl Franz, aki griffje, Halálkarom (DeathClaw) hátán temérdek csatába vezette a Birodalom hadseregét a sötét elfek, vámpírok, vérengző orkok, és még sok más ellen. Az emberek birodalma a reneszánsz Németországhoz, míg a törpék kultúrája a vikingekhez hasonló. A világ térképén a szemfüles figyelő a középkori Európa jeleit veheti észre. A Warhammer Fantasy Battle-ben te döntöd el, hogy a háborúk sötétjébe fényt gyújtasz, vagy eltaposod a legkisebb szikrát is. Sokak által jól ismertek a Warhammer Fantasyból írt PC-s és konzolos játékadaptációk is. Ilyen például a magyar fejlesztésű Mark of Chaos, amely sok RTS-játékosnak adott kellemes időtöltést, vagy a Warhammer Online: Age of Reckoning, amely nemrég zárta be kapuit, és lelke tovább él a Warhammer Online: Wrath of Heroesban.

Warhammer Fantasy Battle asztal

Warhammer 40.000 Epic Armageddon

A Warhammer 40.000 Epic Armageddon abban különbözik a klasszikus Warhammer 40.000 játéktól, hogy a klasszikus játék 28 mm-es figurákkal játsszák, ahol hősöket, osztagokat irányítunk egy kisebb csatatéren, míg az Epic Armageddonban 6 mm-esek a figurák, és hadtesteket irányíthatunk egy roppant nagy háborús helyzetben. Tulajdonképpen az Epic Armageddonban egy lépésében, pár kockadobásával olyan csatát modellezünk le, mint a klasszikus Warhammer 40.000 egy teljes játékával. Ezzel elmondhatjuk, hogy ez a játék sokkal nagyobb léptékű, ezzel más gondolkodást és taktikázást igényel, mint öregebbik a testvére.

Warhamer 40.000 - Armageddon asztal

Infinity

175 évvel járunk a jövőben, ahol az emberek féregjáratokat fedeztek fel, melyekkel lehetőségük van új galaxisokba utazni. A Föld országai szövetségekbe tömörültek, hogy beszálljanak az új bolygók kolonizálásának versenyébe. Ezek a szövetségek versenyeznek az újonnan felfedezett idegen fajjal az erőforrásokért és a technológiáért. Te vajon az árnyakban, halkan mozgó kicsiny csapat vezetője, vagy inkább a gyors, nem éppen halknak mondható precíz műveletek híve leszel? Ez csak rajtad múlik! Az Infinity egy sci-fi játék, ahol kisebb osztagokat irányíthatunk, amelyek speciális, kis létszámot igénylő küldetésekre lettek kiképezve, mint beszivárgás, felderítés, szabotázs stb. Az Infinity készítőit nagyban inspirálta a mangák látványvilága, főleg Siró Maszamune munkássága, akinek egyik leghíresebb alkotása a Ghost in the Shell, amelyből már több anime-sorozatot, filmet és PC-játékot készítettek.

Infinity asztal

Firestorm Armada

Az emberiség kirajzott a Földről és több millió bolygót kolonizált, idegen fajokat ismert meg, amelyekkel többnyire békésen kiegyezett. Az Emberiség Birodalma egyszer kezelhetetlenül nagyra nőtt, és a nyersanyagban vagy egyéb erőforrásban gazdag kolóniák megunták a hatalmas adók fizetését. Kitört a polgárháború, ahol az emberiség birodalma két nagy frakcióra szakadt, melyekben az idegenek is helyet foglaltak. Mint ebből talán kiderült, a Firestorm Armada egy űrstratégiai játék, amelyben te döntöd el, hogy hajóflottáddal melyik fél oldalára állsz, és vezeted győzelemre azt.

Firestorm Armada asztal

Heroclix

A Heroclixben a jól ismert DC- vagy Marvel-hősök egy csapatát irányíthatod az ellenfeled hasonló osztaga ellen. A Heroclix egy gyűjtögetős figurás játék, amelyhez csak a figura kell, egy térkép, és két hatoldalú kocka. Különlegessége, hogy a figurák talpán minden karakterisztikai jellemző és képesség megtalálható. A hősökre mért ütések, sebek kihatással vannak a karakterisztikájukra és a képességeikre, melyeket a bábu talpának forgatásával tudjuk megnézni -- itt fel van tüntetve az adott figura életereje, összes képessége, sebzési fajtája, és így tovább. Ha szereted a taktikázást és a szuperhősöket, akkor itt az ideje, hogy te is kipróbáld magadat a Heroclixben!

Heroclix asztal

Wargammers.hu Festő Workshop

A Wargammers.hu elhozza nektek az élményt, hogy megszerezzétek és kifessétek a kedvenc terepasztalos stratégiai játékotokhoz az első figurátokat. Mindent megkapsz, ami a festéshez szükséges, ecsetet, festéket, és természetesen a figurát is. Ha soha nem festettél ilyet vagy hasonlót, akkor sincsen probléma, hiszen a nemzetközileg elismert festőink mindenben a segítségedre lesznek. Természetesen az elkészült munkátokat hazavihetitek magatokkal, hogy teljes legyen az élmény. A festésen való részvétel teljesen ingyenes.

www.wargamers.hu