Idén kerül bemutatásra a Star Wars Saga első spin-off filmje, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet, ugyanakkor a Lucasfilm a Star Wars VIII mellett már a második Stories-filmen is dolgozik, ami Han Solót helyezi a történet középpontjába. Az egészen Az ébredő Erőig Harrison Ford alakította karaktert A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény között játszódó filmben Alden Ehrenreich fogja játszani, míg az ifjú Lando Calrissiant Donald Glover alakítja. Illetve Chewbaccát feltehetően ezúttal is a Star Wars VII-ben debütált, és a Star Wars VIII-ban is szereplő Joonas Suotamo fogja megformálni (Peter Mayhew már a 7. részben is csak azokban a jelenetekben alakította a szőrgolyót, amelyekben az ült vagy feküdt.)

A stáb most tovább bővült Emilia Clarke-kal, akit a legtöbben valószínűleg a Trónok harca című sorozatból ismernek, ahol a sárkányok anyját, Daenerys Targaryent alakítja, de tavaly felbukkant Sarah Conorként is a Terminator: Genisys-ben – de bár ne tette volna, mert az egy pocsék film, ő meg ritka béna volt Sarah Conornak.

Hogy kit fog alakítani Clarke a Phil Lord és Christopher Miller rendezte filmben, azt még nem tudni, de nyilván nem csak azért vették fel, hogy egyszer elsétáljon Han, Chewie és Lando triója előtt (oké, Daniel Craig kábé ennyit szerepelt Az ébredő Erőben, de őt nem is harangozták be előre).

emilia-clarke.jpg