• A Dead or Alive 5: Last Round új grafikusmotort kapott PS4 és Xbox One konzolon
  • A Soft Engine selymesebbnek mutatja a bőrt, de valójában csak jobban pattognak a mellek
  • A Koei Tecmo továbbá bemutatott egy bonyolult vásárlási modellt
  • Összesen három kiadása lesz a játéknak, mind különböző opciókkal és korlátozásokkal
  • Ember legyen a talpán, aki ezen könnyen eligazodik

A Team Ninja jelezte, hogy a Dead of Alive 5 legújabb, becsszóra az utolsó kiadásában, a Last Roundban egy új grafikusmotor mutatkozik be. Ez a Soft Engine, ami a PS4 és az Xbox One átiratban dolgozva selymesebbé teszi a harcosok bőrét, a motor képességeit bemutató videó azonban nem erre koncentrál, hanem arra, hogy a Soft Engine-nak hála mennyivel jobban pattognak a lányok mellei. A különbség nem elhanyagolható.

A Koei Tecmo továbbá bejelentett egy egészen összetett vásárlási modellt. E szerint a játék a megjelenésekor kettő plusz egy kiadásban lesz kapható konzolon. Van az alapjáték, ami tartalmaz minden harcost és játékmódot, és van a Core Fighters, illetve a Trial kiadás. A Core Fighters csak négy harcost tartalmaz, de a sztori mód kivételével mindent használhatunk, egyszóval egy amolyan próbakiadásról van szó, amit karakterenként 4 dollárért vagy egy nagyobb összegért a teljes kiadásra frissíthetünk. A Core Fighters verzió ingyenes PS4 és PS3 konzolra, Xbox One-on (Xbox 360-ra nem fog megjelenni) viszont fizetős, ám cserébe plusz négy harcos jár, illetve csak a Microsoft legújabb gépén elérhető lesz az ingyenes Trial verzió, ami lényegében egy demó. Ez néhány korlátozást leszámítva tartalmában és lehetőségeiben megegyezik a Core Fighters kiadással, de nem frissíthetjük a teljes játékra. Bonyolult? Az, de a hivatalos oldalon mellékelt táblázat talán segít.

Ezekkel kapcsolatban még meg kell említeni a kompatibilitást. A PS4/PS3 fronton a teljes verziót birtokló játékos játszhat a Core Fighters használó társával és fordítva, vagyis mindenki mindenkivel, de nincs cross-platform multiplayer. Hasonló a helyzet Xbox oldalon, ahol mind a három verzió kommunikálhat egymással, de csak Xbox One konzolon, az előző generációra csak a teljes csomag lesz kapható. Ehhez is van táblázat.

Végezetül beszéljünk még a letölthető tartalmakról, de ígérem ez már egyszerűbb. A játékot megvásárlók mind megkapják a First-time Sexy Costume (Honoka, Marie Rose, Nyotengu, Phase 4) és a Ninja 2015 Costume ( Kasumi, Ayane, Hayate, Ryu Hayabusa) szettet, míg, akik az Ultimate Pack gyűjtői kiadásra neveztek be, azok Soft Sexy Costume csomagot is megkapják. A gyűjtői kiadásban egyébként összesen 18 ruhacsomag, a játék zenéje, egy 3D-s egéralátét, egy falvédő, négy minifigura és nyolc poszter található. Mindez körülbelül 58 ezer forintba kerül, ám hivatalos nyugati árazás még nincs.

Még valami: Xbox 360 és PS3 konzolon ne számítsunk több DLC-re, ezek kapcsán ugyanis limitbe ütközött a csapat, PC-n, illetve Xbox One és PS4 platformon viszont semmilyen korlátozás nincs.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!