Az E3 során bemutatkozott, majd a The Game Awards 2016 alkalmával tovább mutogatott Death Stranding körüli hype már most elképesztő méreteket öltött. Mielőtt lelohadna a láng, mindig kapunk egy kis olajat a tűzre, most éppen az IMDb adatbázisából halászta elő egy rajongó az infót, miszerint Norman Reedus karakterének neve Adam lehet.

Hivatalos megerősítés nincs, és igazság szerint nagyjából semmit sem tudunk a játékról alkotóján és a szereplőgárdán kívül, szóval nem lehet messzemenő következtetéseket levonni csupán ennyiből. Mindenesetre a Bibliai teremtéstörténet első emberének neve számos utalást, rejtett jelentést hordozhat magában és Kodzsimát ismerve ez maximálisan ki is lesz használva – vagy a rajongók által belemagyarázva, mindenki döntse el maga.

Ha egy személyes mellékzönge is megengedett, a művészet részben arról ismerszik meg, hogy értelmezéséről (vagy értelmetlenségéről) akár késhegyre menő viták folynak, és a legnagyobb alkotók vagy éppen műveik nem ritkán megosztóak. Ez is alátámasztani látszik, hogy a határvonalak kezdenek elmosódni művészet és játék között, elég csak hírünk alanyára, és az általa gerjesztett hullámokra ránézni példaként.