„Abba az irányba vihetjük el a szexjeleneteket, amerre csak akarjuk” -- kezdte Jonathan Perry, az átvezető animációk rendezője interjúját. – „Nem működött valami jól a dolog Dragon Age: Orinignsben, és nem feltétlenül a grafika miatt. Ott a karakterek ezekben a Victoria’s Secret-féle csipkés alsóneműikben csúsztak-másztak, ami főleg azért volt fura, mert ez nem passzolt bele az összképbe.”

Szó mi szó, a Mass Effect hírhedt jelenete után (ami kisebb botrányt is kavart) a Dragon Age: Originsben produkált románc röhejes visszalépésnek tekinthető. De nem kizárólag a prűdség állhat egy elbagatelizált erotikus jelenet mögött, hanem a piszkos anyagiak is. „Amikor a karakterek ilyen intim viszonyba kerülnek, nagyon sokba kerül úgy megcsinálni az animációt, hogy a játékosok elhiggyék, a karakterek tényleg ott vannak, egymáshoz érnek. Úgy vélem, hogy a Mass Effect jelenetei nagyon jól sikerültek, és az Inquisitionnel is ilyen irányba szeretnénk elmenni.”

És, hogy miért drága az erotika? Nos, Perry elmondása szerint a meztelenség komoly nehézségeket jelent animációs szempontból, hiszen nem árt elkészíteni a levetkőzés folyamatait, de a különböző pózok és a testrészek bevilágítása is nehéz feladatot jelent, ha élethűségre szeretnének törekedni. Mindemellett nem pusztán szexet akarnak az ilyen jelenetekbe, hanem azoknak csúcspontját kell képeznie a megszeretett, vagy éppen megutált karakterekkel eltöltött hosszú óráknak. Ezért is van szükség ízléses, érett szexjelenetekre.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!