A Dragon Quest-sorozatról talán nem sokan hallottatok eddig, ami elsősorban annak köszönhető, hogy Magyarország a '80-as évek videojáték-hőskorában még nem volt túl konzolpárti nemzet, így sok japán klasszikus egyszerűen nem jutott el ide. Pedig ha van olyan széria, ami igazi legenda, akkor az bizony a Dragon Quest: az első rész konkrétan megteremtette a JRPG-zsánert, a különböző epizódok megjelenéseit pedig a japán üzleti szokásoktól eltérően hétvégére kellett tenni, mert azokon a napokon, amikor kijött egy Dragon Quest-játék, egy csomó ember egyszerűen nem jelent meg a munkahelyén, gazdasági szempontból is érezhető károkat okozva Japánnak.

Persze, ez az őrület mára azért alábbhagyott, mi több, az egykor hatalmas riválisnak számító Enix (Dragon Quest) és Square (Final Fantasy -- beleértve az E3-on bemutatott Final Fantasy XV-öt) mára egyetlen gigantikus céggé olvadt össze. Van azonban, ami nem változott: a Dragon Quest-sorozat él és virul, mi több, tavaly megjelent az első MMORPG-vadhajtás, a Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Online, mely kizárólag Wii U-ra és Wii-re érhető el, Japánban.

Nem, sajnos nem az európai megjelenés került bejelentésre, de azért így is lehet örülni, hisz a Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Online szeptember 26-tól PC-re is kapható lesz a szigetországban. És bár nálunk továbbra sem lehet majd megvenni, kis trükközéssel lehet futtatni a rajzfilmes MMORPG-t, ami talán rávezeti az embert egy kis japántanulásra. A Square Enix döntése meglepő, de nem páratlan, hisz a korábbi MMORPG-i is rendre kijöttek PC-re (Final Fantasy XI és XIV). Már csak egy hivatalos nyugati dátum kell, és nagyon boldogok leszünk. Addig is tessék megnézni az alant látható videót!

Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Online -- Megjelenés: 2013. szeptember 26. (PC, Japán) -- Gépigény: nem ismert