Tegnap hivatalosan is véget ért a 2013-as E3, ami a show fennállásának egyik legizgalmasabb rendezvénye volt, elsősorban amiatt, mert a Sony és a Microsoft teljes erővel feszült egymásnak, jobbnál jobb bemutatókat tartva. Ez vonzotta leginkább az embereket, így aztán nem is meglepő, hogy rengetegen csődültek Los Angelesbe, hogy a játékokat ünnepeljék.

A szervezést végző Entertainment Software Association (ESA) által nyilvánosságra hozott adatok szerint a 2013-as E3-on 48.200 ember vett részt, ami megelőzi a korábbi, 45.700-as rekordot. A szakma elemzői, újságírói és egyéb személyiségei összesen 102 országból érkeztek az angyalok városába, ahol nem kevesebb mint 230 kiállító várta őket a portékákkal, melyek eladásaiból 40 millió dollár bevételre tett szert a város.

Természetesen jövőre is lesz E3, s már azt is tudjuk, hogy mikor: az ESA június 10-12-re tűzte ki a 2014-es rendezvény időpontját, ami ismét a LA Convention Centrerben lesz megtartva -- tehát jövőre a szokásos helyen, a szokott időben találkozunk.

E3 2013 - Rekordot döntött a látogatottság