Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól  az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtuk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

A Resident Evil-játékokat már 18 éve élvezhetjük; ez az ipar egyik legjobban ismert sorozata, ami az utóbbi idők gyengébb részei ellenére is tömegeket tud megmozgatni -- ám a Capcom attól tart, hogy a vásárlóközönség kezd kiöregedni. A cég nemrégiben megtartott értekezletén ismertetett tanulmány szerint a Resident Evil-rajongók többsége olyan 30-40 éves lehet, s hacsak nem sikerült a fiatalabb korosztállyal is megkedveltetni a zombis játékokat, félő, hogy elfogynak a vásárlók, a kiadó szerint ugyanis a harmadik X-en túl már jó esély van arra, hogy az ember kinövi a játékokat. A megoldás a cég szerint az RE divatmagazinokban való szereplése és tematikus éttermek megnyitása (mi más?), amivel a fiatalságot vonzhatják magukhoz.

A GTA V már több mint 3,6 millió példányban kelt el az Egyesült Királyságban, jelentette a Rockstar.

A booto, delroth és a shuffle2 nevet használó hackerek módot találtak arra, hogy a Wii U gamepadja használható legyen PC-n. Az eredményüket a Chaos Communication Congress keretében mutatták meg a világnak, s egy demót is hoztak, amelyben a PC-n emulált The Legend of Zelda: The Wind Wakert sugározni tudták a Wii U gamepadjára, ahol néhány kisebb-nagyobb bugot leszámítva egészen jól játszható volt a program.

A tervek szerint a jövőben felhasználóbarát eszközöket fognak kiadni annak reményében, hogy szélesebb körben terjedhessen el a hack, de egyelőre csak a fejlesztők számára érhető el a bonyolult módszer.

Jövőre egy sor új Capcom-bejelentés jön: a Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies producere, Jamazaki Takesi jelezte, hogy csapatával már a sorozat következő részén dolgozik. A Ghost Trick és az első három Phoenix Wright: Ace Attorney tervezője szintén egy új projekten munkálkodik, s ezt idén be is fogják jelenteni. A Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara producere közölte, hogy egy klasszikus Capcom-cím idén visszatérésére készül. Sugiura Kazunori elmondta, hogy a Capcom erősíteni kívánja a jelenlétét a verekedős játékok piacán.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2