Úgy tűnik, Hollywood még mindig szendereg, illetve a legtöbb nagy durranást külön is megírtuk (lásd: kapcsolódó híreink). De azért maradt téma bőséggel. A Screening Roomban egyesek már a mozi jövőjét látják, a CW egy tucat sorozatát folytatja, a Szellemirtók kapott egy nemzetközi trailert, s még lehetne sorolni. Azaz, fogom is, lejjebb, bővebb lére eresztve. No, ugorjunk neki.

Filmek

A heti összefoglalónkat kezdjük egy érdekes kezdeményezéssel, a Screening Roommal, aminek az a célja, hogy az emberek tökéletes minőségben, az otthonukban nézhessék meg a filmeket a premierjük napján. Az ötlet alapja ez: a Screening Room 50 dolláros díjért cserében, egy 150 dolláros, feltörés biztosnak kikiáltott beltéri egység segedelmével juttatná el a premierfilmeket a lakásunkba. Minden egyes „kibérelt” filmet 48 óránk lenne megnézni.

A projekt mögött Sean Parker és Prem Akkaraju áll, és olyan személyeket nyertek már meg támogatónak, mint Steven Spielberg, J. J. Abrams, Peter Jackson, Ron Howard vagy éppen a Sony elnökhelyettese, Jeff Blake. Utóbbi már csak azért is jelentős, mert a Sony-nak saját tartalomszolgáltatása van a PlayStationon.

Természetesen a kezdeményezés legnagyobb hátráltatói a mozihálózatok. Parker és Akkaraju úgy próbálja megnyerni ezeket, hogy az 50 dolláros díj majdnem felét odaadnák ama moziláncnak, amely felkínál 2-2 mozijegyet az így megvásárolt filmre. Hogy ez mit jelent? Nos, annyit, hogy az, aki a Screening Roomon keresztül megnéz egy filmet, egyben két jegyet is kap rá, így akár moziban is megtekintheti, pénzt költve a büfében, ezáltal további bevételhez juttatva a tulajdonosokat.

Íme néhány kép a Budapest noir című film forgatásáról, amely Kondor Vilmos azonos című regényének feldolgozása lesz Kolovratnik Krisztián, Dobó Kata, Mucsi Zoltán, Kulka János, Szabó Simon, Anger Zsolt és Tenki Réka szereplésével, Gárdos Éva rendezésében.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Két spot is érkezett az Egyesült Államokban a héten bemutatott, hozzánk pedig április 14-én megérkező Cloverfield Lane 10-hez. A Mary Elizabeth Winstead és John Goodman főszereplésével készült film a szellemi utódja a Cloverfieldnek, aminek szintén J. J. Abrams volt a producere.

Annyira nem meglepő, de a Disney főnöke, Bob Iger megerősítette, hogy Chewbacca is benne lesz a Han Solo előéletét elmesélő mozifilmben. Az viszont nagy kérdés, hogy ezúttal is Peter Mayhew bújik-e a szőrtorony bőrébe. A 71 éves Mayhew ugyanis évek óta komoly ízületi problémákkal küzd, több műtétje is volt már és többnyire csak bottal képes járni. Már az kérdéses volt, hogy Az ébredő Erőben visszatér-e, és bár időben felépült a legutóbbi műtétjéből, még így is felváltva játszotta Chewie-t a 29 éves Joonas Suotamóval.

Új képsorokkal tűzdelt nemzetközi trailert kapott a Szellemirtók. Ebben már Chris Hemsworthnak is több szerep jutott.

J. K. Simmons fogja megformálni James Gordon felügyelőt a Justice Leauge Part One-ban. Az Oscar-díjas színész nem először teszi tiszteletét képregény-filmben, korábban ő játszotta Peter Parker főnökét, J. Jonah Jamesont a Sam Raimi rendezte Pókember-trilógiában.

Magyar premierek március 17-én:

  • A Zarándok – Paulo Coelho legjobb története
  • Zoolander 2
  • Janis – A Janis Joplin sztori
  • Kung Fu Panda 3
  • Mindenáron Esküvő

Sorozatok

Sok rajongóban merült fel, hogy a Star Trek miért csak 2017 januárjában térhet vissza a tévék képernyőjére, miért nem idén, amikor a sorozat az ötvenedik életévét ünnepelheti. Pedig hát így lenne illendő, elvégre ez a franchise a tévé szülötte és hiába mutatják be idén a tizenharmadik mozifilmet, akkor is televíziós franchise marad.

Nos, a választ a nagy kérdésre Leslie Moonves, a CBS elnöke adta meg. Az új Star Trek-sorozat azért indulhat el csak hat hónappal a Star Trek: Mindenen túl után, mert ebben állapodott meg a mozifilmes jogokat birtokló Paramount a televíziós sorozat jogokat magáénak tudó CBS-szel. Nem akarnak zavart kelteni a piacon, állítja Moonves, ami talán azt is jelenti, hogy a sorozat az eredeti univerzumban tér vissza, míg a tizenharmadik film az alternatív világban viszi tovább a sztorit. De ez csak egy nagy talán.

Terrence Howard, Charlie Tahan, Toby Jones, Melissa Leo, Carla Gugino, Tim Griffin, Shannyn Sossamon, Tom Stevens és Hope Davis fog visszatérni a Wayward Pines május 25-én induló második évadában. Jason Patric Dr. Theo Yedlin bőrébe bújva, Nimrat Kaur pedig Mrs. Yedlinként csatlakozik a stábhoz. A további újoncok: Josh Helman, Djimon Hounsou és Kacey Rohl.

Anna Paquin (X-men filmsorozat, Tru Blood – Inni és élni hagyni) a Broken című sorozatban lesz látható legközelebb, amiben egy válóperes ügyvédnőt fog alakítani. A sorozat főleg közte és testvére, valamint a családi titkok között fog bonyolódni. A sorozat producere Reese Witherspoon, a fő írója pedig Meaghan Oppenheimer (The Walking Dead) lesz.

Most következik némi spoileres információ a Trónok harcából, szóval azok, akik nem látták még az ötödik évadot és/vagy a hatodik trailerét, vagy sikeresen teljesítették a lehetetlent, vagyis sehol sem futottak bele egy bizonyos szereplő bizonytalan halálába, azok ne olvassák el a következő bekezdést.

A Time Outnak adott interjújában a Havas Jont megformáló Kit Harrington azt találta mondani, hogy már nincs benne a Trónok harcában, csupán azért sertepertélt a forgatáson, mert el kellett játszania a hullát. És amúgy ez volt élete legjobb színészi feladata.

Trailer kapott a The Ranch című Netflix-sorozat. E sitcomban Ashton Kutcher, Danny Masterson, Sam Elliot és Debra Winger lesz a főszereplő, míg Elisha Cuthbert visszatérőként üdvözölhetjük majd.

A CW is leadta a rendelését a következő sorozatok folytatására: Odaát 12. évad, Vámpírnaplók 8. évad, A zöld íjász 5. évad, Flash 3. évad, Legends of Tomorrow 2. évad, Az uralkodónő 4. évad, The 100 4. évad, The Originals 4. évad, iZombie 3. évad, Jane the Virgin 3. évad, Crazy Ex-Girlfriend 2. évad, A szépség és a szörnyeteg 4. évad.

A Luke Cage szeptember 30-án érkezik meg a Netflixre.

A Sikoly című film televíziós változata, a Scream második évada május 31-én érkezik, új showrunnerekkel a fedélzeten.