Ezen a héten nem sok hír jött ki a filmekről és sorozatokról, ami nem meglepő, hiszen az elmúlt napok a karácsony jegyében teltek. A karácsonyfa díszítése, az ajándékok kibontása, a bejglik elfogyasztása mellett csak néhány kisebb hír és pár trailer került ki, amiket természetesen most ti is megtekinthettek. Ugorjunk fejest.

Filmek

A héten kijött egy rövid előzetes, amiben Deadpool kifejtette, miért hasonlít az agyunk egy csimicsangára, de ez csak előétel volt, hiszen nemsokára megérkezett az igazi, véres, vicces, őrült előzetes a filmhez. De akit esetleg a vér és káromkodás riasztana, az ide kattintva a 18 éven aluliaknak szánt trailert is megtekintheti – bár megvallom, nem igazán tudom, miért akarna valaki beülni egy Deadpool-filmre, ha zavarja a vér és a káromkodás.

Nem alakultak jól a dolgok a Resident Evil: The Final Chapter forgatásán. Az egyik kaszkadőr, Olivia Jackson ugyanis igen súlyos balesetet. Motorral kellett ugratnia, ám a mutatvány balul sült el, és nekicsapódott a kamerát tartó hidraulikus karnak. A kaszkadőrnőt, aki veszélyes jeleneteket vállalt többek között a Star Wars: Az ébredő Erőben, a Mad Max: A harag útjában és A galaxis őrzőiben, hetekig feküdt mesterséges kómában és amputálni kellett a bal karját.

J. J. Abramsnek nagyon tetszik a Star Wars 8. részének forgatókönyve – legalábbis ezt állítja a filmben egy X-szárnyú pilótát, Snap Waxely-t játszó Greg Grunberg, aki egyike Abrams legjobb barátainak. Állítása szerint Abrams ezt mondta: „a forgatókönyv olyan jó, hogy azt kívánom, bár én rendezném.”

Az egyelőre cím nélküli, szám szerint nyolcadik, valójában a kilencedikként érkező (hiszen jövőre jön a Halálcsillag terveinek ellopását elmesélő Rogue One) Star Wars-filmet Rian Johnson rendezi és írja, Abrams csak a produceri feladatokat látja el. Az ébredő Erő alkotójától azt is tudjuk, hogy Johnson többször ellátogatott a 7. rész forgatásán, napi szinten tartotta a stábbal a kapcsolatot, valamint az ő kérése bekerült néhány olyan jelenet a moziba, ami szervesen kapcsolódik a 8. részhez – Johnson ugyanis nem akarta, hogy az ott kibontott dolgok a semmiből jöjjenek, azt azonban nem tudni, melyek ezek a jelenetek.

Mindeközben Az ébredő Erő már 890 millió dollárt hozott a Lucasfilm kasszájára világszinten, és több bevételi és nézőszámbeli rekordot is megdöntött.

Trailert kapott az Egyiptom istene című, Alex Proyas rendezte film.

Magyar premierek december 30-án:

  • Holtpont
  • Joy
  • Lépcsőházi történetek
  • Nagytudásúak 2
  • Pavarotti és barátai: Duettek
  • Truman
  • Szüleink szexuális neurózisai
  • Nagyon vadon – Bolondos vadászat

A Cool ötletesen kezdte el reklámozni az X-akták új, 10. évadát, ami igen gyorsan elér hozzánk, már január 25-én, egy nappal az amerikai premier után bekapcsolódhatnak a magyar nézők Mulder és Scully új kalandjaiba. (Köszönjük az információt a SorozatWikinek) Az viszont egyelőre még kérdéses, hogy a tavaly súlyos balesetet szenvedő Rékasi Károly és Náray Erika lesz-e a szinkronhangja az FBI legjobb párosának.

Az a hír járja, hogy David Fincher és Charlize Theron Mindhunters címen sorozatot készít a Netflixnek. Előbbi a producere, utóbbi a főszereplője lesz a Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit című könyv alapján készült szériának. A könyvet Mark Olshaker és egy egykori FBI ügynök, John Douglas jegyzi – az ő karrierje során felgöngyölített sorozatgyilkosságokról szól a mű és valószínűleg erről fog szólni a sorozat is.

Kijött egy sereg kép a Beowulf: Return To The Shieldlandshez. Poszterek és promóciós anyagok vegyesen találhatóak a csokorban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Amazon berendelte a második évadot a The Man in The High Castle-ből, a Red Oaksból és a Hand of Godból, valamint berendelte a pilot után a Patriotot, a Z: The Beginning of Everythinget, a One Mississippit, a Highstont és a Good Girls Revoltot. Egyedül az Yvonne Strahovski főszereplésével készült Edge című western maradt parlagon, de a színészeket még itt sem eresztették el, szóval esélyes, hogy végül ez is sorozattá ér.

És a végére egy kis poén, hogy a karácsonyt jó kedéllyel hagyjuk magunk után. A The Tonight Show-ban bemutattak egy klippet, amiben a Star Wars szereplőinek mondataiból állították össze a Bee Gees slágerének, a Stayin’ Alive-nak a dalszövegét.