Lassan itt a karácsony és az újév, és a Star Wars 7. része is kikötött végre a mozikban, a filmekkel és a sorozatokkal kapcsolatos hírek nem apadnak, sőt, a héten kifejezetten sok olyan nagy durranásnak szánt mozi trailerét mutatták be, amikre 2016-ban ülhetünk majd be. A Star Trek: Mindenen túl és A függetlenség napja: Feltámadás előzetesét külön is megírtuk, de vannak itt még varázslók és Sherlock Homes sem tölti békésen az ünnepeket. Nézzük hát, mivel kerülhettünk szembe a héten.

Filmek

Megkaptuk az első trailert a Legendás állatok és megfigyelésük című filmhez, amely a Harry Potter univerzumba kalauzol majd vissza minket – igaz, nem előzmény vagy folytatás, hanem inkább spin-off formájában, ugyanis a történet az 1920-as években, New Yorkban játszódik majd, a főszereplő pedig Göthe Salmander (Eddie Redmayne) lesz. Az ifjú varázsló mágikus lényeket tanulmányoz (az általa írt tankönyvből később Harry Potter is tanul), ám egy kis balszerencse folytán kiszabadulnak az állatok, nem kis kalamajkát okozva.

Állítólag James Gunn Kurt Russell-t szeretné megnyerni Peter Quill, azaz Starlord apjának szerepére.

James Cameron elárulta az Entertainment Weeklynek adott interjújában, hogy bár az Avatar folytatások (mert ugye hármat is kapunk) látványtervei ugyan másfél éves munka után lassan készen vannak, a forgatókönyvekkel még mindig birkóznak. Cameron most újra átfutja mindhárom kéziratot, hogy tovább finomítson rajta. Elmondása szerint erre azért van szükség, mert nagyon magasak lesznek az elvárások, pláne az Avatar 2-vel szemben, és mese nincs, ezeknek meg kell felelnie. És mivel a látvány most már nem üthet akkorát, kénytelen lesz a történetre fókuszálni.

Íme az első kép a női kukásokról Szellemirtókról. Balról jobbra haladva Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Kristen Wiig és Leslie Jones látható.

Wonder Woman

És ha már Szellemirtók, íme néhány karakterplakát is, csak, hogy szokjuk az új négyest.

Wonder Woman

Wonder Woman

Wonder Woman

Wonder Woman

És ha már nők, újabb női szereplővel bővült a Prometheus 2… Ja, nem… Alien: Paradise Lost… Mégsem…. Alien: Covenant szereplőgárdája. Katherine Waterston karaktere a Covenant nevű hajó legénységének fontos tagja lesz. Tippre azt mondanám, hogy ő váltja majd a Noomi Rapace által megformált Elizabeth Shaw-t, miután a jó doktornő csak egy igen kis szerepre tér vissza a filmben.

Trailert kapott Tom Hiddleston filmje, a High Rise, amely J. G. Ballard regényén alapul. A kedvcsinálóban afféle álreklámként ismerkedhetünk meg a történetnek helyet adó hatalmas luxustoronyházzal, amiben van minden, amiért érdemes ott élni: bolt, tornaterem, wellness, uszoda és iskola. Az 1975-ben játszódó filmben a High Rise lakói szinte elszigetelték magukat a külvilágtól, kialakítva sajátos kis mikrovilágukat.

Magyar premierek december 24-én:

  • Peanuts: Snoopy és Charlie Brown
  • Marguerite – A tökéletlen hang
  • Ifjúság
  • A Három Tenor karácsonyi koncert
  • Tangerine
  • Elmentek otthonról

Sorozatok

Hamarosan bemutatásra kerül a Sherlock: The Abominable Bride, azaz a Sherlock című sorozat karácsonyi különkiadása, amelyben a modern sorozat szereplői a klasszikus, viktoriánus korszakba mennek vissza – természetesen nem időutazásról van szó, egyszerűen csak Benedict Cumberbatch és Martin Freeman egy hagyományos Sherlock Holmes történetben fognak szerepelni.

Trailert kapott a 11.22.63, a sorozat, amelyben egy író azért megy vissza a múltba, hogy megmentse Kennedy életét. Csakhogy ha nem marad a múltban, minden, amit ott tett, semmissé válik. A szériát J. J. Abrams jegyzi és Stephen King regénye alapján készült.

Előzetessel jelentkezett a Kártyavár negyedik évada is, amelyet a Netflix március 4-én tűz műsorára. A trailer érdekessége, hogy az voltaképpen Frank Underwood kampányreklámja.

Kaptunk egy seregnyi karakterposztert a DC’s Legends of Tomorrow-hoz, amiben a szuperhősök egy csoportja visszautazik a múltba, hogy meggátolja egy sötét jövő eljövetelét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Cinemax szintén beharangozta a Banshee negyedik évadát, viszont ebből sajnos az is kiderült, hogy január 29-éről április 1-jére tolták a záró szezon kezdetét.

És a végére álljon itt az első videó a Twin Peaksből. Nem trailer, nem is igazán kulisszák mögé tekintő anyag, inkább csak egy kis életérzés.