Különös hír volt az E3 során, hogy az Assassin's Creed: Unity multiplayer karakterei között nem szerepelnek nők, csakis férfiak. Bár a dolog elsőre talán nem úgy tűnt, hogy sokakat zavar majd, mostanra változott a leányzó fekvése, és ezrek követelik egy internetes petíció útján, hogy a Ubisoft Montreal igenis képviselje a gyengébb nemet az Assassin's Creed: Unityben.

Ugyebár a játék mögött álló kreatív igazgató Alex Amancio azzal magyarázta a női asszasszinok nélkülözését, hogy egy újabb nem karaktermodelljei sokkal több időt és munkát jelentettek volna annál, mintsem hogy virslifesztivált rendezhessünk a lángoló Párizs utcáin. Amancio már minden bizonnyal megbánta a Polygonnak tett, őszinte, ám kissé lustaságszagú kijelentését, ugyanis a Eurogamernek már igyekezett szofisztikáltabban fogalmazni -- kár, hogy nem sikerült.

Amancio szerint az Assassin's Creed: Unity esetében irreleváns a nemek kérdése, mert a játékos a multiplayerben úgyis mindig Arnót, a főszereplőt testesíti meg, és csak a többi játékos kap ideiglenesen más skint, ergo teljesen mindegy, milyen nemű az aktuális társ, ha egyszer ő attól még Arnót látja a képernyőn. Aha.

Mindez nem nyugtatta meg az egyébként meglepően sok női rajongóval bíró Assassin's Creed-sorozat közönségét, és már alá is írható egy internetes petíció, ami a Ubisoft döntésének megváltoztatását követeli. Az angol Jessica Smith által indított aláírásgyűjtés már túl van a 3000 szignón, aminek jelentős része férfiaktól származik. Hogy mi lesz erre a Ubisoft válasza, még nem tudjuk, de ha van egy kis esze Alexnek, jól fenékbe rúgja a munkatársait, amiért nem voltak hajlandók lemodellezni egy-egy női figurát -- főleg úgy, hogy összesen 5000-féle NPC lesz az Assassin's Creed: Unityben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!