• Decemberben jelenik meg a Cartographer’s Gift DLC
  • A frissítéssel élesedik a pályaszerkesztő Forge mód
  • Négy friss térképet, új fegyvert és páncélokat, valamint több mint 40 REQ kártyát kapunk

A Halo 5: Guardians-hoz rengeteg premier utáni tartalmat ígért a 343 Industries, a stúdió pedig állja a szavát, hiszen decemberben már a második nagyobb frissítés fut be a shooterhez Cartographer’s Gift néven. Az újdonságokba a hétvégi The Games Awardon már egy trailer formájában belekóstolhattunk, most azonban egy a Halowaypointon megjelent posztban konkretizálta a frissítés tartalmát a cég. 

A Cartographer’s Gift kétségtelenül legfontosabb része a felújított pályaszerkesztő opció, a Forge, melyekkel az ígéretek szerint akár a fejlesztők által megalkotott pályákkal vetekedő minőségű darabokat hozhatunk létre. Ehhez több mint 1600 elem áll majd rendelkezésünkre, melyekből egy térképen maximum 1024-et használhatunk fel egyszerre, a pályákat pedig akár építés közben, valós időben tesztelhetik az arra feljogosított barátaink. 

Persze a saját kreálmányaink mellett a pályatervezésből élő szakemberek munkájának gyümölcseit is élvezhetjük a folt installálását követően, hiszen egy új Warzone térképet, a Battle of Noctus-t, egy új Arénát, az Overgrowth-t, valamint két Big Team Battle térképet, az Antifreeze-t és a Burial Moundsot rejti a csomag.

Régi-új fegyverként mutatkozik be az SNKr rakétavető a játékban, melyre négyféle skint applikálva oszthatjuk a halált, de kapunk két páncél szettet, a Mark IV és a Raijin formájában, hogy biztosítsuk túlélésünket a harctereken. Emellett több mint 40 új REQ kártya is rendelkezésünkre áll a csomagban, melyek közül nem egy a korábbi epizódokból ismerős fegyverekkel, emblémákkal, páncélokkal gazdagítja az amúgy sem szűkös felhozatalt.